Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  06 juni 2009

  Tennisfinaler.


  Både Söderling och Federer var i princip uträknade ur sina matcher igår. Iskall aggresivitet räddade märkligt nog Söderling i femte set. Federer räddade sig kvar i matchen varje gång Del Potro i sedvanlig ordning blev knäsvag och fick gummiarm.
  Om Söderling fortsätter att spela som hitills, alltså aggresivt och dessutom håller världens sämsta tennishumör i schack, (på herrsidan alltså eftersom ingen kan konkurrera med Vera Z på damsidan), och han får inte heller kapitulera inför stundens allvar och atmosfären kring banan som lär gynna Federer, så kommer han inte att ha några som helst problem att bärga Federers skalp.
  Schweizaren kommer att var nervös eftersom det här är han karriärs viktigaste match. Det är titeln i Paris hans saknar, och som kommer att göra honom till världshistoriens störste spelare eftersom han blir störst på antal vunna grand slams. Han lär inte få någon mer chans att vinna i Paris!
  Att Söderlings vinstodds i finalen är höga 4,4. "Obegripligt" efter hans uppträdande så här långt i turneringen! Han har faktiskt besegrat 3 av de bästa grusspelarna! Federer är långt ifrån gammal god form även om det såg så på banan stundtals igår, en klar synvilla eftersom det berodde på att argentinarens spel kollapsade varje gång han insåg att han kunde vinna.
  Jag gick in med en hel del på oddset 7,6 igår och räknade med betydligt lägre odds på svensken idag och en härlig utgröning som en start inför handeln på tennisbörsen imorrn.
  Safina-Kuznetsova
  Safina står i 68 % vinstchans, eller oddset 1,45, inför finalen mot Kuznetsova. I min värld borde oddsen vara jämnare än så. Kuznetsova är i storform och Safina har pressen på sig att som världsetta vinna en grand slam. Jag kommer alltså att ösa in pengar på Kuznetsova före matchstart! Safinavinst med 2-0 står i 2,22! Jag bokar givetvis detta alltför låga odds!
  Till arrangörernas besvikelse blir det ingen glamourös damfinal. Det finns ingen skönhetsdrottning från vare sig Serbien eller Ryssland på banan så uttråkade kameramän kan inte zooma in vackra kvinnokroppar i närbild, och låta bilden glida över dessa, som de har för vana att göra. "Fördelen" blir att själva tennisen kommer mera i förgrunden och inte mjukporr!

  8 kommentarer:

  Gunnar sa...

  Håller helt med. Hugget som stucket vem som vinner. Jag har också bokat bjudoddset på 2-0 till Safina. Vi kommer nog att få se 3 set i denna match.

  Janne sa...

  Hur ser din aktieportfölj ut? Hur stor del av ditt kapital har du placerat likvida medel...?

  MEKONGS BLOGG sa...

  Jag äger bara max 30 % aktier i vissa pensionsfonder där jag kan styra placeringarna själv. Har inga aktier privat. Daytradar ibland över dagen!

  Janne sa...

  Tack för svaret! Men hur har du placerat ditt kapital då? Sitter det på ett bankkonto med 0,2% ränta?:)

  MEKONGS BLOGG sa...

  Mycket kontanter och guldtackor! Jag skojar inte, eller? Finns givetvis en slant både på Betfair och Nordnet!

  Anonym sa...

  var hittar man enkel historisk data över räntor på (amerikanska) statspapper?

  al

  MEKONGS BLOGG sa...

  Finns faktiskt några års statistik på svenska riksbankens hemsida! Även andra länder!

  Anonym sa...

  Värt att boka söderling om han förlorar 1:a set?