Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  08 juni 2009

  Dagens funderingar.

  • "LO-jättarna Kommunal och IF Metall har tankat Swedbank-aktier under våren". Det finns två intressanta frågeställningar kring detta! Är swedbankaktier den bästa investering som fackföreningarna kan göra med sina lågavlönade och arbetslösa medlemmars pengar? För att rädda svenska banker och undvika devalvering har Baltikum satts på en fruktansvärd svältkur som bland annat kommer att stänga hälften av sjukhusen i Lettland. Skulle vara intressant att få veta om kommunal skulle kunna tänka sig att investera i en bank som stängde hälften av sjukhusen i Sverige! Här kan man sannerligen prata om både moralisk och etisk bankrutt. Dessutom kommer de svenska bankernas agerade i Baltikum att drabba den svenska ekonomin hårt och förmodligen sätta även drabba vård och omsorg i vårt land på svältkur, särskilt efter valet 2010! Fler kommentarer är överflödiga!
  • Det mest intressanta på det ekonomiska området den här veckan är om det dramatiska rasen i prissättningen av amerikanska statsobligationer fortsätter, alltså kraftigt stigande räntor. Idag måndag är det så, speciellt för 2-årsräntan!
  • Här följer en fascinerande länk! Denna trista sifferexercis är faktiskt en stormakts dödskamp! Notera gärna hur president Barack Hussein prioriterar bland utgiftsposterna. Bankirerna får mest pengar! På andra plats kommer krigföring i främmande länder. Pensioner kommer på tredje plats. Som god fyra hamnar sjuk- och hälsovård! Det finns inte minsta lilla indikation på att patienten återvänder från dödens väntrum! En lång rad av falska profeter kommer att hävda motsatsen med dårars envishet!
  • Federer har nu nått 19 grandslamfinaler under karriären och det har bara Ivan Lendl gjort tidigare. Federer har vunnit 14 stycken och det hara bara Pete Sampras lyckats med tidigare. Federer är dock bättre eftersom han bara är 27. Sampras klarade av saken vid 31. Federer har bara spelat 40 grandslams jämfört med Sampras 52. Däremot var Sampras värdlsetta i 286 veckor jämfört med Federers 237! Tveksamt om Federer kommer ikapp. Nadal är dålig i knät så Federer kanske kan ta Wimbledon och få chansen igen som världsetta framöver. Vi får se!

  2 kommentarer:

  Anonym sa...

  Hur tjänar man bäst pengar på att räntorna stiger tycker du?

  Är det dags att blanka aktier, köpa säljoptioner, köpa Xact Bear?

  Hur går det förresten för dina Swedbank säljwarranter? Du måste verkligen vara "in the money" på dessa?

  Vilka tennismatcher tycker du ser intressanta ut att trada idag?
  Den enda jag har tagit position på innan start är en rejäl bokning av Sharapova till 1,11.
  Visst är comebacken avklarad men nu är det snabbare underlag och helt andra förutsättningar känns det som.

  /M.F

  MEKONGS BLOGG sa...

  Svårt att säga! Centralbanken i USA kan manipulera marknaden kortsiktigt genom att trycka egna pengar!
  Warranterna i Swedbank går bra! Har inte sålt än!
  Boka Sharapova till 1,11 gör jag också!