Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  05 maj 2009

  Obamas galna gäng!


  Karikatyren till höger är från 21 april 1934, i the Chicago Tribune. Roosvelt trodde han skulle göra slut på depressionen genom enorma statliga utgiftsökningar och kraftig statlig styrning av ekonomin. Det hjälpte föga och 1937 gick ekonomin nedåt med stor kraft igen. Det var helt enkelt andra världskriget som svepte bort depressionen den gången
  Ett nytt gäng, Ben Bernanke och Barack Obama har 2009 givit sig ut på en ännu galnare färd och vräker andras pengar omkring sig på ett sätt som inte skett sedan andra världskrigets värsta år. Om Obama överträffar Roosvelts vårdslösa budetpolitk, det mesta tyder på detta, lär de närmaste åren bli minst lika dystra som på 30-talet och vi kan bara hoppas att den här depressionen inte slutar lika illa om den förra, med krig och galna diktatorer! På bilden syns Stalin nöjt lura i vassen och det alltså redan 1934. Den tyske motsvarigheten var inte riktigt tagen på allvar än!
  Nu är råder det annars en plötslig champagneyra på börserna och i Sverige är bostadsmarknaden glödhet. Vilket skämt! Baksmällan blir svår för de flesta av oss.

  Inga kommentarer: