Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  22 maj 2009

  Trender i tiden.

  • Guldpriset har nått 950 dollar och trenden är uppåtgående. 980 dollar är nästa nivå vi siktar in oss på. Årshögsta på 1006 dollar från 20 februari är faktiskt inom räckhåll. Även 1200-nivån kan bli utsatt för ett test och då är köpwarranten XAU9K1200UBS intressant, som förfaller till inlösen 30 nov i år! Dollarn värde sjunker mot många viktiga valutor och detta gynnar guldpriset. Även vårdslös finanspolitik och desperat produktion av nya (skuld)sedlar i ledande ekonomier är också positivt för guldpriset.
  • Räntan på amerikansk statsobligation 10 år står just nu i 3,37 % och trenden är uppåtgående. En sjunkande dollarn driver på räntona uppåt. Vårdslös finanspolitik i Washington och desperat produktion av nya sedlar och skuldebrev driver räntorna uppåt, och guldpriset uppåt. Det amerikanska skuldberget är världshistoriens största bubbla och kommer en dag att explodera. Då gäller det att hålla i hatten och i de guldtackor man samlat på sig. Man bör alltså äga även rent fysiskt guld.
  • Dollarn är svag och har passerat 1,39 mot euron, 94 mot yen och 7,50 mot kronan. 6,50 mot kronan är faktiskt inom räckhåll om man gör en teknisk trendanalys. Vårdslös finanspolitik i Washington och desperat produktion av nya sedlar och skuldebrev driver dollarn nedåt och guldpriset uppåt. Värdet på dollar är världshistoriens näst största bubbla och kommer en dag att explodera. Då gäller det att hålla i hatten och i de silvertackor man samlat på sig. Man bör alltså äga även rent fysiskt silver.
  • På tennisbanan gäller det sannerligen att hålla i hatten om man vill samla på sig kontanta medel för vidare transport till guldtacksaffären. Kvalet till franska öppna fortsätter idag och kanske finns det en och annan match av intresse att hålla reda på där. Min "gode vän" Oscar Hernandez har nått en sensationell semifinalplats i Kitzbühel och det kanske inte slutar där. Han är favorit mot Benneteau till oddset 1,6. Jag tycker marknadens värdering är vettig. Det finns fler något udda matcher i andra semifinaler. Hradecka (odds 2,1)-Morita i Strasbourg är en sådan! Min grundtips heter Hradecka men gardera med livehandel. Dulgheru (odds 4,7)-Hantuchova i Warsawa. Kanske har en ny tennisstjärna tänts i Dulgheru och det behöver inte ta slut idag. Hon är värd en startpeng!

  Inga kommentarer: