Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  20 april 2009

  Världsrekordförsök!


  När man satsar pengar på roulette försvinner i genomsnitt 1/37 = 2,7 % av varje insats. Det är den matematiska procent, "the edge", som huset alltid tar in i det långa loppet och som ingen spelare kan påverka utan att fuska.
  På spelbörsen Betfair är det lite annorlunda. Huset tar upp till 5 % av alla nettovinster men i och med den stora omsättningen på livehandel är det svårt att säga hur stor procent av den totala omsättningen som Betfair tar. Jag skulle gissa på 1-2 %. Betfair sitter i toppen på pyramiden och deras procent är 100 % säker vinst! På nivån under toppen på pyramiden sitter alla de handlare som långsiktigt genererar en positiv avkastning på sina investeringar på sportbörsen. En och annan faller säkert ifrån på den här nivån och en viss nyrekrytering sker också. Under den nivån finns alla de som tillfälligt gör vinster men som förr eller senare av rent matematiska skäl och på grund av bristande kunskaper om de marknader de agerar på kommer att ramla nedåt i pyramiden.
  Som i alla pyramidspel vandrar pengarna från den stora massan i botten av pyramiden uppåt till det exklusiva sällskapet i dess topp. Den procent av den totala omsättningen som försvinner ut i toppen måste alltså hela tiden tillföras pyramiden underifrån för att inte systemet ska bli instabilt och kollapsa med tiden.
  Det sägs att den som går på A-kassa får ut upp till 10 000 netto per månad. Det förefaller mig vara en mycket generös summa för att inte göra någonting men många är säkert vana vid att ha större summor att leva av varje månad och många av dessa kommer säkert att lockas till spelbörsen och pokerrummen för att föröka kompensera den minkande inkomsten. Finns ju även gott om tid för sådana aktiviteter i arbetslöshetens tidevarv. De flesta av dessa entreprenörer kommer att fastna i pyramidens botten och kommer inte att lyckas avancera uppåt. En och annan med fallenhet för detta annorlunda finansiella värv kommer att lyckas. Om AMS dessutom annordnade en utbildning för dessa driftiga individer skulle denna procent kunna ökas på en hel del! Hallå AMS! Med rätt ersättning och pensionsförmåner kan jag ställa upp på en försöksverksamhet. En sådan utbildning innehåller massor av moment inom matemaik, bokföring, kalkylprogram och annan datorkunskap som är användbar inom de flesta områden av arbetslivet. Oddsen på att AMS ringer ett seriöst samtal bör nog sättas till minst 50.
  Om man har 10 000 i A-kassa och anser sig behöva 10 000 till per månad för en skälig levnadsstandard måste man allltså dra in 400 netto om dagen på spelbörsen. Jag räknar alltså med 25 handelsdagar per månad. Man måste ju för tusan vara ledig ibland!
  Jag ska från och med idag genomföra ett försök som går ut på att få ihop 10 000 på en månad. Jag ålägger mig själv följande restriktioner för detta experiment.
  • Startkapitalet blir 10 000. Det handlar alltså om att försöka fördubbla den summan på 30 dagar.
  • Max 2 % av totalsumman får investeras på en marknad där jag inte bedriver livehandel.
  • Max 4 % av totalsumman får investeras på en marknad där jag handla live. Vem som vinner en tennismatch är en marknad och hur själva setresultatet blir är en annan! Mer än 2 mål på en fotbollsmatch är en marknad och om det blir 0-0 i samma match en annan!
  Jag testade något liknade förra året och då tog det 42 dagar att fördubbla insatskapitalet. Det blir alltså ett slags världrekordförsök. Jag kommer naturligtvis att ta mycket större risker för att uppnå förväntat resultat jämfört med den handel jag normalt bedriver. Ska även testa lite andra sporter mer än vanligt såsom fotboll! Jag kommer även att testa en del spelsystem som handlar om penningdisciplin och styrning av handel och insatser. När insatserna är lägre går det så att säga "forska" och prova ut nya saker men även lära sig nya marknader. De här intressanta sakerna kommer jag att ta upp i kommande inlägg! Personligen är min ståndpunkt just nu att en framgångsrik trader som investerar enligt "konstens alla regler" långsiktigt bör ligga på en månatlig avkastning på 5-10 % av kapitalet. Vissa veckor bör man dessutom kunna vaska fram en del guldkorn ur pannan genom att vara med rejält när 100-oddsare vänder sina matcher och då blir avkastningen mycket större! Men dessa guldkantade marknadschocker ska icke jagas utan fångas i flykten!
  Jag är givetvis inte säker på hur utfallet kommer att bli av allt detta. Det handlar om att kontrollera slumpens demoner och det är aldrig lätt! Hela detta experiment är binärt till sin natur. Det finns bara två tänkbara utfall. Slutsumman blir 0 eller 20 000 efter x antal dagar! Jag kommer att hålla alla intresserade uppdaterade om utvecklingen på Twitter ovan!


  Granollers (1,85)-Ventura (2,14) blir första matchen där jag satsar 100 kronor på Ventura utan att handla live! Den här matchen spelas i Barcelona, av två spanjorer kring 100 på rankingen, så det är inte läge att gå in tungt på mathen om jag nu ska ge ett generellt tips.

  11 kommentarer:

  Anonym sa...

  Jag går på A-kassa just nu och får 6000kr. Inte mycket att leva på men jag får tack och lov nytt jobb snart.

  MEKONGS BLOGG sa...

  Gratulerar!

  Anonym sa...

  Faan va kul...
  Hoppas du lyckas.
  Försök att uppdatera i realtid så vi med spänning kan följa ditt expriment...

  Det kommer inte bli lätt... Om du endast ska röra dig med grus..

  Lycka Till Göran

  Anonym sa...

  Bra initiativ Mekong. Det här kommer att följas med intresse

  MEKONGS BLOGG sa...

  Tack!

  Gunnar sa...

  Lycka till Mr Mekong även om det bara är ett personligt rekordförsök. Men det skulle vara intressant med ett "VM i förvaltning av 10.000 kr på Betfair"!

  Anonym sa...

  En fråga, om man kan få 10 % avkastning med risk för förlust i 5 % av fallen. Vilket är bäst flatbetting och dubbla på 10 omg eller progressivt där man låter vinsten(10%) vara innestående och man dubblar pengarna på 7 omgångar?

  MEKONGS BLOGG sa...

  VM i förvaltning är ingen dum tanke! har haft den själv!
  Den där sista kommentaren med dubblingar hit och dit är nog inget man kanske ska fördjupa sig i för mycket. Du får nog klargöra frågeställningen något!

  Anonym sa...

  Ska bli riktigt intressant att följa det personliga rekordförsöket. Har själv spelat lite mer seriöst i ungefär ett och ett halvt år men det är först nu som jag känner att det är nånting som jag skulle kunna leva på. Ska bara skaffa större kassa först. Höll på med livetrading på tennis i 6 månader men utan större framgång och kände att det inte riktigt var min grej. Jag håller nu istället på med olika spelsystem inom horseracing och fotboll.

  MEKONGS BLOGG sa...

  Det är viktigt att hitta den marknad man behärskar bäst och kan utvecklas på!

  blåfärg sa...

  Jag ser fram emot att få läsa fler av dina inlägg i "världsrekordet"

  mvh