Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  21 april 2009

  Idag är det tisdag!

  Första dagen av försöket att fördubbla ett kapital på 10 000 under 30 dagar innebar en vinst på kronor. Jag ligger redan efter dagssnittet som ju måste uppgå till 400. Jag håller på att lägga upp en länk till ett kalkylblad där detaljerna kan följas alla nyfikna.
  Hur går man då tillväga rent tekniskt vad gäller budgetdisciplinen för det här experimentet? Jag har ju satt en maxgräns på 400 för livespel och 200 för andra spel och då är det inte så smart att kanske satsa 400 på en marlnad på ett bräde. Det gäller att dela upp summan på lämpligt vis. Säg att man delar summan i fyra delar. Då kan man gå tillväga på följande vis.
  • Av 100 kronor i den ena fjärdedelen gör jag serien 50 50.
  • Jag börjar handla live på en tennismatch och får max riskera 400 kronor (4 % av totalsumman) enligt reglerna. Jag handlar till mig en vinst på 100 kronor. Då kan jag stryka den summan ur serien och detta delspelet är avklarat.
  • Förlorar jag 150 kronor delar jag upp denna summa på serien och får då 125 125. Det är utgångssummam för nästa marknad. Nu måste jag få ihop 250 kronor för att kunna stryka bort siffrorna. Säg att jag på nästa marknad tjänar 200. Då blir det kvar 25 25 i serien. Så håller man på till serien går ut. Om man handlar illa och förlusterna stiger får man lägga till en tredje siffra så inte någon enskild siffra överstiger 200 kronor. Första och sista siffran i en serie får aldrig överstiga maxinsatsen eftersom man måste kunna investera summan av dessa siffror på en enda marknad utan att riskera mer än maxbeloppet.
  • Detta system ovan är bara ett av många sätt som man kan använda för skapa penningdisciplin och ordning i sin handel och samtidigt få en viss överblick över hur det går totalt sett. Mycket lämpligt då man ofta agerar på flera marknader samtidigt.
  • Jag pratade igår om något som hette "the Edge", casinots garanterade procent på spelet. I roulette är E = 2,7 % och för handlarna i toppen på Betfairs pyramid är E = 1-2 % totalt sett (gissning). För att överhuvudtaget kunna tjäna pengar på sportbörsen måste man i långa loppet som handlare hitta avvikelser i oddsen till sin egen fördel som överstiger det E som gäller på Betfair. Tjänar man långsiktigt pengar på Betfair så vet man att man slår E. Om man inte slår E så finns det inget matematiskt spelsystem som hjälper upp situationen. Varken det som presenterats ovan eller det mest simpla och vansinniga av alla spelsystem, att dubbla insatsen efter en förlust! (En eller kanske till och med 2 dubblingar räknas inte om den initiala insatsen är "överkomlig"!)


  Dags för filmvisning och här följer en obetalbar sekvens från det utmärkta filmåret 1945. Man skulle kunna säga att tennis alltid är aktuellt och det i alla sammanhang överallt! Det är sjävaste kungen av tennisbörsen, Betfair Day Trader, som bjuder på detta!

  11 kommentarer:

  Anonym sa...

  Oscar har sin vana trogen ryckt år sig en ledning i första set. Läge för en rejäl bokning..

  MEKONGS BLOGG sa...

  Kanske inte rejäl men ändå!

  Anonym sa...

  Du som är så baissad över USAs finanser Mekong, har du sett denna?

  http://www.financialsense.com/Market/wrapup.htm


  /M.F

  MEKONGS BLOGG sa...

  Jag ska kolla!

  MEKONGS BLOGG sa...

  Intressant! Förr eller senare korrigerar alltid marknaden misslyckade politikers tillkortakommanden! Det sista hamlstrået nu är att pinka i byxorna, alltså trycka upp egna låtsaspengar! Det har redan börjat!

  Anonym sa...

  Nu ska Soda möta sina demoner om jag ska bli rik!!

  MEKONGS BLOGG sa...

  Var inte långt borta att det vände!

  Anonym sa...

  Ja det såg ut att vända där ett tag.
  Får ta nya tag med någon annan dåre som kämpar med sina demoner.
  Safin är ju alltid full av överraskningar.
  Lycka till med ditt experiment!

  Mvh zingo

  MEKONGS BLOGG sa...

  Tack!

  Anonym sa...

  Hej igen!
  Tidig morgon. Jag fattar nära på noll av din trading strategi.
  Vadå plocka ur vid vinst???

  ja jag vet trött och trög men iaf..

  stahanof sa...

  Kommer det någon uppdatering av dina spel i försöket