Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  18 april 2009

  Om hur man bäst tar livet av sig i Thailand.


  Hur man än ser på saken är nöjeslivet i Thailand legendariskt till sin natur och många dyker djupt ner i detta lockande och förföriska träsk för att aldrig mer höras av. Dödsfallen är dock relativt få jämfört med annat! Minst en gång om året nås jag ändå av beskedet om att någon jag känner "festat ihjäl sig". En gång för många år sen inträffade 3 dödsfall inom loppet av en vecka på samma hotell där jag bodde. Just de här fallen var alla alkoholrelaterade. Den ene av dem , en engelsman, sjönk ihop i hotellbaren över sitt whiskyglas och bara somnade in lugnt och stilla! Man kan bara hoppas att själv få dö på liknande underbara vis när det är dags!

  Visst är det undantagstillstånd i Bangkok och ymnig skottlossning har förekommit här och där under veckan men få har avlidit. Visserligen lär det bli mycket värre innan det blir bättre för den här konflikten handlar om saker som man inte kan prata öppet om, en tronföljdskonflikt. Inte illa med en sådan på 2000-talet! Det finns en mycket läsvärd artikel i the Economist, allt i den tidningen är faktiskt av världsklass och alltid läsvärt, som tar upp situationen i Thailand. Läs den här.

  Trafiken är den dödsmaskin som sväljer mest offer i detta land och så har det varit länge. Den senaste veckan har man firat högtiden Songkran i Thailand och precis som efter alla storhelger är statistiken fasansväckande! 373 döda och över 4000 skadade. Man dricker enorma mängder alkohol och tvekar inte en sekund att sätta sig i bilen och trycka gasen i botten. Även turister på motorcyklar ägnar sig åt denna dödsdans. Jag minns en ung kille från Finland som gav järnet på sin monstermaskin, stenpackad och med en öl i ena näven! Tyvärr var det inte bara han som dog en bit från hotellet där jag bodde! Det är alltså när man är på väg till eller från puben eller poolen eller vad det nu är som lockar som man lever som farligast i detta land.

  4 kommentarer:

  Anonym sa...

  songkran är väl deras nyår /vattenfestival? var iaf i Chiang mai dessa dagar för tre år sedan. hemsk syn när jag tidigt morgonen efter satt på bussen ut ur stan, och thaisarna fiskade upp lik ur vallgraven där folk hämtat sitt vatten till vattenkrigen..

  Anders

  MEKONGS BLOGG sa...

  Sant!

  Anonym sa...

  Kom igen Mekong! Sluta twittra och blogga på i stället

  MEKONGS BLOGG sa...

  Jag ska köra både ock!