Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  08 april 2009

  Skuldberget.


  Ett lands totala statsskuld i förhållande till ett lands BNP under 1 år är mycket intressant. Många siffror i tabellen är säkert överraskade för många. Två intressanta saker anges inte i tabellen. Hur snabbt skulden förändras över tiden och hur stor del av den som är intern skuldsättning inom landet! Skamgränsen kan anges till 100 % även om ett land bör ta tag i problemet redan vid 50 %. 100 % innebär alltså att skulden motsvarar landets samlade produktion av varor och tjänster under ett år.
  Det här skuldbergets totala storlek måste av nödvändighet öka hela tiden även om omfördelningar sker hela tiden, annars skulle hela vårt nuvarande penningsystem kollapsa. Jag skrev ett inlägg om detta pyramidspel för några veckor sedan och här är en länk! guld silver gold bangkok
  2. Japan 170,40 % är en skrämmande siffra och den närmar sig snabbt 200. Landet är i full gång att utmana Zimbabwe om förstaplatsen. Den ekonomiska teori som kallas för robertmugabeskolan, "behöver man pengar trycker man nya", tillämpas för fullt i Japan.
  6. Italien 103,70 % ligger över skamgränsen vilket ger landet ställning som Europas svarta får.
  22.USA 60,80 % är inte så högt men ökningstakten är just nu oroväckande pga ekonomins storlek. Robert Mugabes ekonomiska teorier tillämpas för fullt!
  60. Sverige 36,50 % är suveränt men framtiden ser mörk ut. "Alla kravmaskiner" i Sverige och makteliten gillar Robert Mugabe, utom Anders Borg!
  118.Ryssland 6,80 % är märkvärdigt lågt och säger väl en del om svunna priser på olja och gas!
  När vi sammanfattar statistiken för 2009 kommer utvecklingen att vara skrämmande! Tabellen ovan visar tyvärr hur skuldberget ser ut i början på depressionen!
  bangkok guld silver

  1 kommentar:

  Anonym sa...

  Gillar din blogg Mekong! Bra inlägg om krisen.

  \PD