Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  06 april 2009

  Dagens affärer.

  Då drar grussäsongen igång på allvar för eliten. De tennisspelare som trivs på det underlaget måste ha speciella egenskaper, både fysiska och psykiska sådana. Bollarna varar mycket längre än på hårt underlag och det gäller att orka röra sig mer över banan, och då på det mycket spciella sätt som gruset fordrar. Att stå och mata från baslinjen kräver psykisk styrka för de långsammare spelet gör det svårare att slå avgörande vinnare.
  På programmet den här veckan har vi turneringar i USA (damer), USA (herrar), Spanien (damer), Marocko (herrar).
  Det är säker upplagt för en och annan sensation, så alla vi som är aktiva på tennisbörsen får vara med på noterna ordentligt så pengarna hamnar där dom förtjänar!
  Jag återkommer under dagen med analyser av intressanta matcher där jag själv kommer att vara aktiv! guld gold silverbangkok
  • Ioana Raluca Olaru (2,32)-Sorana Cirstea (1,72). Något udda helrumänsk uppgörelse där jag tänker starta handeln på Olaru, trots att hon bara är nummer 108 i världen mot 42 för Cirstea. Damtennis är alltid intressant, speciellt i början på veckan! I och med att oddset på C varierade mellan 1,3 och 2,1 under första set kunde en större förlust undvikas!
  • Kerber (6,2)-Vaidisova (1,18). Nog är Vaidisova på gång men är långt ifrån etablerad i toppen. Det är bara att boka och se glad ut. En perfekt tradingmatch!
  • Clement (3,3)-Ljubicic (1,42). Kan nog bli en jämnare match än oddsen förespeglar. Fin tradingmatch efter att oddset på L stigit från 1,05 i andra set till nästan 2 i tredje!
  • Jag har varit något passiv på guldmarknaden ett tag. Nu när guldet dippar i pris pga diverse politiska manipulationer är det dags att ta position. Minilong guld A har fallit 18 % idag! Politiker och andra finansiella makthavare tror alltid att marknaden kan manipuleras men det lyckas aldrig långsiktigt.
  • Annika Östberg är på väg tillbaka till Sverige. De myndigheter som är ansvariga borde skämmas. Denna kvinna har ett sällsynt obehagligt syndaregister som det nu blir svenska skattebetalare som får ta hand om! Så här gick det till:

  30 april 1981 rånmördade Östberg och hennes pojkvän Bob Cox den pensionerade restaurangägaren Joe Torre. Annika hade planerat dådet, de stämde möte med Torre för att sälja stulet kött. Medan Annika Deasy distraherade Torre genom att låtsas ta fram köttet ut bilens baklucka, sköt Cox honom två gånger varpå de stal hans plånbok. Paret flydde dagen efter mot Kanada på highway 29 men fick punktering. Medan Cox började byta däcket gick Deasy in i buskarna för att uträtta sina behov. Då stannade polisen Richard Helbush för att hjälpa till med däcket. Cox började bråka med Helbush. Deasy klev då fram och distraherade polismannen på samma sätt som vid förra mordet, genom att leta i sin handväska efter det körkort hon inte hade, Cox sköt Helbush flera gånger i ryggen och bakhuvudet. Deasy sade till Cox att stjäla polisens plånbok och att gömma kroppen i ett intilliggande dike. Paret stal polisbilen och flydde vidare men stoppades snart av polisen och skottlossning utbröt. Cox sköt och lämnade sedan vapnet till Deasy som laddade om och gav tillbaka vapnet till Cox. Först efter att Cox skottskadats gav paret upp. Deasy redogjorde i förhör brotten i detalj, men skyllde allt på sitt heroinmissbruk. Annika Deasy dömdes till fängelse i 25 år till livstid. Alla kommentarer är överflödiga!

  • Jag har aldrig ägt aktier i Ford Motor Company. Lite synd att man inte köpt på sig några under finanskrisen när aktiekursen var nere i en dryg dollar som lägst. Nu närmar vi oss snabbt en fyrdubbling till 4 dollar.

  9 kommentarer:

  U.N Owen sa...

  Aha, bilden som svensk media gett av Annika har ju varit annan, "det är synd om henne bilden". Jag instämmer med dig, låt våra skattepengar användas till folk som förtjänar hjälp istället. Jag är nyfiken: hittade du denna info på nätet?

  -Så du går lång i guld, jag tror du är för tidigt ute med en placering däri, en teknisk källa (Carl Swenlin) vill att guldet ska ner mot ~700!! vi får se. Långsiktigt är det rätt men se upp med knock out nivån..

  Anonym sa...

  Bra uppdateringar, Ljubo var dock aldrig över 2.

  MEKONGS BLOGG sa...

  Jag slog upp Annika på Wikipedia!
  Jag säljer annars av guldet vid minsta reaktion uppåt!

  MEKONGS BLOGG sa...

  Rätt om oddset på Ljubo som aldrig var uppe i 2. Gick ur redan på 1,40efter att ha bokat till 1,05!

  Chrille sa...

  Mekong!

  Jag tycker du ska vara väldigt försiktig med att uttala dig om och att döma personer som du egentligen inte har en aning om vilka handlingar de gjort sig skyldiga till.

  Att du använder Wikipedia som rättskälla i det här fallet påvisar enligt mig bara bara din okunnighet i frågan.
  Vet du något om domen lr har du ens läst den ??

  Jag har heller ingen aning huruvida Annika var skyldig till det brott som hon blev dömd för men jag vet iallafall varför hon blev fälld. Av dennna anledning så uttalar jag mig därför inte heller i skuldfrågan.

  Så tänk en extra gång nästa gång innan du agerar åklagare och domare och dömer en person på grunder av pressens skriverier.

  I övrigt så keep up the good work med bloggen, du gör det mycket bra!!

  Manne sa...

  Tjena mr M!
  Är nyfiken på oddsen vad oddset är för att följande ska inträffa i tennis.
  Spelare A vinner första set, men förlorar andra. Vad är oddset för att A vinner det tredje? Jag skulle gissa att spelare A vinner 55-60% av fallen. Skulle också gissa att procenten stiger i damtennis. Rätt eller fel?

  Visst har du statistik över detta?
  Vad spelarna har för startodds, vem som är favorit osv är jag i detta fall helt ointresserad av.

  mvh
  M

  Lennart sa...

  Känner mig ganska trygg i att ligga double shortad i guldet efter att det bröt ned från 970 och igenom 910 då jag tog denna position:

  http://www.google.com/finance?q=INDEXNYSE:DZZ.IV

  Tänkte behålla ner tills närmare 700, men osvuret är som vanligt bäst. Just nu iaf fett +.

  Anonym sa...

  Ekonomi kan du men ALLT annat i vår omvärld har du verkligen noll koll på och uppvisar allt som oftast obehagliga åsikter om.
  Håll dig till ekonomi är mitt råd!

  MEKONGS BLOGG sa...

  Chrille sa!
  Annika har själv erkänt sina brott!
  Det råder väl inga tvivel i den frågan!