Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  20 mars 2009

  Världens säkraste banker.

  I dessa tider kan det vara intressant att studera vilka banker som är stabilast i världen. (källa Global Finance)
  ....
  1. KfW bankengruppe, Tyskland.
  2. Caisse des Depots et Consignations, Frankrike.
  3. Bank Nederlandse Gemeenten, Holland
  4. Landwirtschaftliche Rentenbank, Tyskland.
  5. Rabobank, Tyskland.
  6. Landeskreditbank, Tyskland.
  7. NRW. Bank, Tyskland.
  8. BNP Paribas, Frankrike.
  9. Banco Santander, Spanien.
  10. Royal Bank of Canada, Kanada.
  22. Nordea Bank, Sverige.
  25. Svenska Handelsbanken, Sverige.
  29. Pohjola Bank, Finland.
  34. DnB NOR Bank, Norge.
  40. Credit Suisse Group, Schweiz.
  50. Credit Industriel et Commercial, Frankrike.
  ....
  Nordea är bättre än jag trodde. Den bästa norska banken är klart sämre än väntat. Det finns inga andra skandinaviska banker på topp 50 än de jag nämnt, alltså ingen dansk bank vilket är värt att notera. Att den bästa schweiziska banken kommer först som nummer 40 är också förvånande. Och i toppen på listan dräller det av tyska banker som är huggna i granit!
  bangkok, thailand, bangkok, thailand, bangkok, thailand, bangkok, thailand, bangkok, thailand, bangkok, thailand, bangkok, thailand
  Dagens ekonomi
  • Reinfeldt till attack mot USA:s stimulanspolitik kan man läsa idag! Jag är imponerad. Det är bra att han börjar ta intryck av Mekongs Blogg!
  • Bankirer och börshandlare jublade häromdagen när Ben Bernanke annonserade ny stor produktion av låtsaspengar. Vi andra med lite djupare kunskaper i nationalekonomi imponeras inte lika mycket av dylika pajaskonster. Glädjetårarna på börsgolven har redan torkat in. Allt som är kvar är ett minskat förtroende för dollar som världsvaluta.
  • Robert Bergqvist, chefekonom på SEB, är uppenbarligen en inkompetent idot. "Bra att trycka nya pengar", säger han om Ben Bernanke! "Federal Reserves beslut att köpa statspapper är en åtgärd som bidrar till att avhjälpa ett flertal problem som den amerikanska ekonomin brottas med". Gud hjälpe SEB med sådan chefsekonom!
  • 28 % av alla amerikaner har bara pengar att klara av 2 veckors arbetslöshet.
  • Av alla amerikaner som tjänar mer än 100 000 dollar per år uppger 29 % att de skulle få ekonomiska bekymmer efter bara 1 månad som arbetslös. Låter helt absurt!
  • Tänk vad glömsk man är! Jag var och handlade för en stund sen och köttbullar från Scan slank ner i korgen. Jag skäms! Förlåt mig alla levande kokta svin! Lyckligtvis kom minnet tillbaka i tid och jag återgäldade paketet till kyldisken.
  • Vad gäller svinaktiga affärer är jag en auktoritet på området. Jag har skrivit förr på bloggen om hur jag föder upp grisar i Thailand. Inte nog med det! Djuren är i princip ekologiskt uppfödda. De trivs ända in i döden! Sug på den Scan! Kanske värt ett eget inlägg i helgen! Igen!

  bangkok, thailand, bangkok, thailand, bangkok, thailand, bangkok, thailand, bangkok, thailand, bangkok, thailand, bangkok

  Dagens tennis

  • Azarenka (2,58)-Zvonareva (1,63). Surpuppan är i form och lär inte få problem. Tappar hon första set blir det en rejäl bokning på A från min sida. Att gå in på 1,63 vågar jag inte! Det är ju damtennis det här!
  • Djokovic (1,71)-Roddick (2,38). Intressant uppgörelse som är svårtippad! Livehandel är att rekommendera!
  • Nadal (1,15)-Del Potro (7,4). Den unge argentinaren är en man för framtida storhet. Jag tycker oddset på Nadal är lite lågt. Billigt att boka upp en rejäl slant! Att boka 2-0 till Nadal är en variant om man kan få under 1,5 i odds.
  • Ivanovic (1,35)-Pavlyuchenkova (3,7). 17-åringen med långa namnet är rankad som nummer 42. Kanske en ny rysk stjärna håller på att tändas. Har betvingat Jankovic i turneringen och nu senast Radwanska där hon räddade 2 setbollar och vann första set med 7-6. Ivanovic får se upp. Jag bokar en slant men inte för mycket. Matchen går sent och är jag i form (någorlunda nykter) blir det livehandel.

  8 kommentarer:

  Nicholas sa...

  Lite rätt gör dom allifall.

  http://www.dn.se/ekonomi/ja-till-straffskatt-pa-bonusar-1.825975

  MEKONGS BLOGG sa...

  Skadan är redan skedd!

  Direktörsdottern sa...

  Jag trodde verkligen inte att Nordea låg så bra till. Där ser man.

  teo813 sa...

  Santander nr9?

  De har förlorat 2 miljarder euros bara på Madoffs pyramidspel!

  Dessutom är de överbelånade i latinamerica

  Kortsagt är de spaniens swedbank.

  Konstigt.

  Anonym sa...

  Anastasia Pavlyuchenkova - helvete!

  Lennart sa...

  Listan är helt out of date!

  Länsförsäkringar är iaf Sveriges solidaste bank men var de hamnar i världssamfundet vet jag dock ej. Men om den står högst här hemma står den sig förmodligen ännu högre internationellt.

  MEKONGS BLOGG sa...

  Var hittar man fakta om detta?

  Anonym sa...

  Correction:

  Rabobank (min gamla arbetsgivare) är en Holländsk bank och inte en tysk.


  /M.F