Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  18 mars 2009

  Låtsaspengar.

  Det var inte många timmar sen jag konstaterade att det finns ett starkt deflationstryck i vår värld. Nu har Ben Bernanke, chefen för Federal Reserve och enligt min mening en av jordens farligaste män på grund av sin avgrundsdjupa inkompetens i kombination med stor makt, beslutat om fruktansvärt desperata åtgärder. Han ska trycka upp nya astronomiska mängder låtsaspengar och köpa både statsobligationer och skräpobligationer, egentligen samma sak i det långa loppet. Detta orsakade omedelbart dramatiska aktiviteter på finansmarknaderna. De långa räntorna faller rekordsnabbt och dollarn rasar hejdlöst. Givetvis rusar guldpriset uppåt!
  Tokstollen Ben Linus, ursäkta, Ben Bernanke, kommer bara att orsaka oväntade konvulsioner på finansmarknaderna, som riskerar att gå över styr helt och hållet!

  3 kommentarer:

  Nodol Lars sa...

  Kineserna är säkert arga nu, först skickar dom Hillary på tiggeri runda, för att i nästa stund köra igång dollar tillverkning av ansenlig skala.
  . Spiralen är i gång kanske japsen kör en liknande variant, hoppas ecb står som tennsoldaten när ekonomierna smälter samman.

  MEKONGS BLOGG sa...

  Japsen har redan praktiserat detta!

  Rasmus sa...

  Kikat på denna föreläsning av Peter Schiff, "Why the Meltdown Should Have Surprised No One"?
  http://www.youtube.com/watch?v=EgMclXX5msc

  Intressant!