Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  18 mars 2009

  Mekongs ofattbara konjunkturprognos!

  Hur blir det framöver? Blir det (normal) inflation, hyperinflation, stagflation eller deflation? Om man klickar på tabellen till vänster ser man bättre! I första kolumnen listar jag 16 punkter och svarar sedan ja eller nej om dessa trender gäller just nu. En viss trend tar minst ett kvartal för att etablera sig! Sedan jämför jag med de villkor som krävs för de fyra olika scenarior som är tänkbara. Just nu är det bara 2 villkor uppfyllda för vår "vanliga" inflation, 4 villkor för hyperinflation, 7 för stagflation och hela 15 av 16 villkor uppfyllda för deflation. Den närmaste tiden står alltså vår stackars värld inför en kraftigt deflationstryck i ekonomin. Jag analyserar globalt nu men tabellen passar rätt bra in även på vårt eget land!
  Just nu sitter överbetalda ekonomer i centralbanker, banker och regeringar världen över och försöker ta reda på vart vi är på väg. Hundratals miljoner satsas på detta men på Mekongs Blogg finns alltså svaret helt gratis för alla som är intresserade. Och inte minsta bonus får jag heller för min anspråkslösa arbete. (Jag har inte utvecklat tabellen ovan själv)! Ett sådant här enkelt trendräkningstest är alltså allt som behövs. Jag ska försöka publicera detta då och då, åtminstone när förändringar är på gång. Det går att tjäna bra pengar om man spekulerar i "rätt" typ av utveckling! Nu är alltså sannolikheten för omfattande deflation extremt hög och då ska man undvika aktier och att köpa bostad, och alltså sälja bostad om man är i sådana tankar och det snabbt!
  Den alternativa utveckling som enligt tabellen ligger närmast är stagflation. Den mest avlägsna utvecklingen just nu är "normal" inflation och en ekonomisk miljö som vi är "vana" vid!
  thailand, bangkok, thailand, bangkok, thailand, bangkok, thailand, bangkok, thailand, bangkok, phuket, pattaya, phuket, pattaya, phuket, pattaya, phuket, pattaya, phuket, pattaya, phuket, pattaya, phuket, pattaya, phuket, pattaya, phuket, pattaya, phuket, pattaya, phuket, pattaya,

  4 kommentarer:

  Anonym sa...

  Intressant, jag är dock inte riktigt lika baissad som dig längre. Jag jobbar själv inom finansbranschen och folk här har börjat se ljuset i tunneln.

  Men på tal om annat, vad tror du om din älskade Veras chanser ikväll? Jag är lite sugen på att boka henne till startoddset - känns väldigt lågt mot en mkt kapabel motståndare.


  /M.F

  Benny Grönberg sa...

  Är det möjligen herr Mekong som lagt upp en 20000 kronors bokning på fröken Zvonareva på 1.36?

  Anonym sa...

  Läser för tillfället Murray Rothbards America's great depression, intressant läsning! han gör en analys av 30-talsdepressionen utifrån den Österrikiska skolans cykel-teori. han argumentarar för det nödvändiga i deflation i en ekonomisk kris, då många priser är uppblåsta över sitt egentliga värde (pga ökande penningmängd). detta gäller då så klart då även löner.

  iaf, intressant blogg!

  mvh anders

  MEKONGS BLOGG sa...

  Jag var aldrig med på Z:s match. Hon är stark just nu!

  Jag har läst den österrikiska analysen av depressionen. Den är min favorit!