Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  26 mars 2009

  Intressanta trender.


  Igår visade jag hur en speciellt trend utvecklade sig under 80 år. Idag tar vi en som varade under 6 timmar.
  De finansiella spelen på Betfair är ofta intressanta, speciellt när en tennismatch gått i stå. Kurvan till höger är oddsutvecklingen från igår för om aktieindexet Dow 30 skulle hamna på plus vid börsens stängning. Igår eftermiddag gick börsen upp 2 % och oddset sjönk till som lägst 1,05. Det motsvarar 20 gånger pengarna på att indexet ska sluta på minus under dagen. Alldeles för högt med tanke på volatiliteten på börserna nu förtiden.
  Som syns på kurvan steg oddset från 1,05 till 12 när börsen rasade till mer än 1 % minus. Då har vi alltså 10 gånger pengarna på att indexet ska gå plus. Sistsa timmen svänger det till 1 % plus vid stängning. Tyvärr är det lite dålig omsättning på dessa marknader, totalt en halv miljon på just den här, så jag blev inte "rik" på mina marknadsaktiviteter. Det gick i alla fall ganska lätt att mångdubbla värdet på en stackars hundralapp som jag använde som riskkapital initialt.
  bangkok, thailand, bangkok, thailand, bangkok, thailand
  En "ekonomisk" debatt i EU-parlamentet är absolut det mest knastertorrt tråkiga man kan tänka sig. Här är åtminstone ett lysande undantag från den tristessen. Storbritanniens premiärminister, en av jordklotetets mest inkompetenta politiker vad gäller ekonomisk skötsel av ett land, blir utsatt för ett politiskt angrepp av såkallad skarp natur.
  Intressant att notera är att Gordon Brown bland annat blir attackerad för att ha sålt ut en stor del av Englands guldreserv till vrakpris med början 1999. Det handlade om 400 ton guld till ett snittpris på 275 dollar per tr.oz. Idag är priset kring 950 dollar. Guld som landet samlat ihop under sekler slumpades bort när guldpriset trendmässigt var i ett bottenläge. Beslutet döptes snabbt av kritiker till "the Black Wednesday" och har kostat landet upp till 100 miljarder i svensk valuta. Alan Greespan av alla människor var till och med kritisk den gången och slog fast att "guld är och förblir den enda slutgiltiga valutan för transaktioner och är det enda betalningsmedel som alltid accepteras av en motpart"!


  4 kommentarer:

  Karl sa...

  http://www.realtid.se/ArticlePages/200810/27/20081027170806_Realtid347/20081027170806_Realtid347.dbp.asp

  Länken ovan går till en artikel av debattören och författaren William Engdahl.
  Kanske kan vara något för Mr Mekong att läsa, konspirations varning utfärdas dock, men om det stämmer blir i vart fall inte jag förvånad.
  Håll till godo.
  / Karl

  Anonym sa...

  Hej mekong! har du någon erfarenhet av att scratcha marknaden på uk horseracing...
  jag hittade en video med en lirare som hette Adam Todd,blev smått impad av vad han gjorde...men kan det vara så lätt som han får det att låta,vad tror du?http://www.racingtraders.com/Betfair_Trading/101607CoinFlippingVideo4844/101607CoinFlippingVideo4844.html

  Anonym sa...

  Stackars Brown lyckades med sin manöver med det Engelska guldet även etablera en botten i guldpriset för den gången, vilket sen fick den träffande beteckningen "the brown bottom"!

  MEKONGS BLOGG sa...

  1. Jag ska kolla den artikeln.
  2. Jag vet ingenting om dessa djur eller hur man satsar på dom men jag ska kolla länken!