Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  02 mars 2009

  Idag är det tyvärr måndag.

  Erakovic (2,48)-Kirilenko (1,66). Davis Cup i veckan och bara en damturnering i Mexico som är intressant idag. Vackra Kirilenko har förhoppningsviss slitit sig loss från sköna sandstranden och ägnat sig åt tennis sista tiden. Jag tror ändå hon får svårt mot 21-åringen från Kroatien. Jag köper oddset på E och säljer av direkt om tillfälle infinner sig.
  Som vanligt har Swedbanks aktie notera nytt bottenrekord idag, 22 kronor. SEB hänger på och emissionsjublet för några veckor sedan har fastnat i halsen på misslyckade marknadsanalytiker. (Blev ingen lyckad transaktion i historiens glåmiga ljus!)
  Kronans förvandling till skräpvaluta fortsätter. Dollar på 9,20 och euro på 11,57 klockan 10:13. Detta är faktiskt en march mot fattighuset för hela landet och borde oroa fler.
  AIG, världens största försäkringsbolag för inte så länge sen, har fått 150 miljarder (150 000 000 000) dollar i stöd så här långt. Det har inte hjälpt och ytterligare 30 miljarder dollar måste nu ösas in i detta rekordstora fiasko. Obama lär sig snabbt konsten att förvandla guld till skit, andra männsikors guld.
  1 000 000 000 000 eller 1 biljon eller 1 miljon miljoner var för bara några månader sedan siffror som bara användes av astronomer och fysiker. I media började dessa siffror användas regelbundet efter att Obama blev president. Numera svänger sig alla makthavare och ekonomer med dessa fantasisummor, alltså de som bekänner sig till den så kallade robertmugabeskolan i nationalekonomi, men även de som protesterar mot vansinnet. (Mugabeskolan säger att om man inte har pengar men behöver extremt mycket pengar till något onyttigt, exempelvis bankirer, så trycker man bara upp nya pengar). Glasklar logik egentligen eftersom pengar av extrem storleksordning givetvis inte står att finna i verkligheten när medborgarnas egna tillgångar inte räcker eller redan är förslösade!
  Vi har ändå ett kraftig deflationstryck i världsekonmin eftersom bankirerna har låst in alla låtsaspengar de fått i bankvalven samtidigt som alla tillgångsvärden rasar snabbt i värde. Inflation uppstår först när de giriga bankirerna lånar ut "pengarna", (eller vad det nu egentligen är för något), och det verkar dröja. Det innebär att 10-årsräntan i USA , som står i 3 % , så småningom ganska snabbt kommer att rusa iväg mot kanske 20 % eller mer. Eftersom Ben B trycker upp nya dollar och köper sina egna obligationer kan paradoxalt nog räntan gå ner till under 2 % innan färden mot 20 % och avgrunden tar vid! Själv tror jag inte marknaden låter sig manipuleras av Fed eftesom lånebehovet är av perversa dimensioner i USA och annorstädes. Man har försökt trixa med marknaden i månader nu och bara förvärrat läget hela tiden. Ska bli intressant att se om marschen mot 20 tar omvägen via 2!
  Nästa akt i detta dystra drama blir när arga medborgare jagar bort alla inkompetenta politiker från deras maktpositioner. (Gäller inte Sverige så länge herr Borg kan hålla hyenorna i schack). De som kommer i dess ställe är alla av samma sort och när även dessa jagats bort kan det bli riktigt bra eller tvärtom! Den processen är redan igång i många länder.

  2 kommentarer:

  Daniel sa...

  Swedbanks aktie åker ju berg och dalbana. Men är det så att de som sitter o håller på swedbankaktier på fullt allvar tror de kommer vinna ngt på att sitta kvar? De hoppas att inga andra säljer? Skulle aktien kunna går ned till noll? Eller skulle staten gripa in innan dess?

  MEKONGS BLOGG sa...

  Det märkliga är att någon i slutändan måste äga aktierna. De kan ju inte försvinna. Sen är det alltid svårt att sälja med stor förlust och många hoppas desperat på en vändning! Man kan se aktien som en option med ett binärt utfall! Jag kan förlora allt eller vinna mycket!