Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  28 februari 2009

  The Economist diskuterar Europas upplösning.

  The Economist är den mest seriösa och insiktfulla av världens finanstidningar och dess analyser alltid på mycket hög nivå! Det senaste veckonumret bjuder på ohygglig läsning och bara rubrikerna lär sända kalla kårar längst många politiker och makthavares ryggrader. Economist är sådan där sällsynt publikation där 100 % av innehållet är läsvärt! Om man nu tar en extrem jämförelse, en kvällstidning som Aftonhoran, är inte ens 10 % läsvärt, möjligtvis underhållande.
  Artikeln handlar alltså om hur skuldbergen österut kan bryta sönder hela Europa och innebära slutet inte bara för euron utan för hela EU. Kommer det gamla EU att låna ut det berg av pengar som krävs för att rädda det nya EU österut och andra länder i den regionen? Det gamla EU dignar självt under ett hiskeligt skuldberg och arga medborgarna i dessa länder lär knappast stillatigande betala för detta finansiella äventyr! "
  "Det var ju till östeuropa miljoner jobb försvann från väst"!
  "Det var ju från östeuropa miljoner arbetare kom till väst och tryckte ner våra löner"!
  "Ska vi nu skicka "alla" våra pengar österut?"
  Som sagt! Den som är det minsta intresserad av börs och finans och av sin egen framtid på vår jord bör läsa den här artikeln noga och agera därefter!
  • Guld är alltid ett kärt ämne på Mekongs blogg! Finns en läsvärd artikel här!
  • Den som tycker att israeliska tennisspelare är det obehagligaste som finns på vår jord kan titta in här. Knappast troligt att några tusen ligister skulle vandalisera Malmö för Tibets skull!
  • Även den japanska maffian har drabbats hårt av den ekonomiska krisen. Traditionella maffiaaktiviteter såsom spel och dobbel, prostitution och låneverksamhet går dåligt och man storsatsar istället på finansiella bedrägerier och brott på internet! Läs mer här om hur Japan börjar ta itu med denna kräftsvulst!
  • Har inte blivit så mycket skriverier om tennisbörsen den här veckan! Ett intressant inlägg om handel på tennismatcher bör studeras noga av alla intesserade och finns här.

  6 kommentarer:

  Anonym sa...

  På tal om österopa, läste intressant data på vilka nationaliteter som handlar luxury fashion i Milano. Man har gått igenom tax-free shopping refund claims för 2008 och funnit att hela 38% av köpen kommer från Ryssar. Ukraina är på andra plats med 6% stätt följt av Arabländerna och Japan, båda också på 6%. USA står för endast 4%. Att frugality inte slagit bland rika ryssar är väl knappast någon förvåning - men att de utgör en sådan massiv del av lyxkonsumption är ändå häpnansväckande. 10 gånger så stora som amerikanerna. Att ryska oligarker blivit betdyligt mindre rika de senaste 18 månaderna råder det ingen tvivel om - men det har uppenbarligen inte i alla fall ännu slagit på lyx-konsumptions lusten.

  MEKONGS BLOGG sa...

  Österut har man satsat de mesta av de enorma belopp man lånat i väst på bostäder och konsumtion istället för att bygga upp en industriell bas. Nu skickar man räkningen tillbaka till oss!

  Nicholas sa...

  Det här är humor:

  www.aftonhoran.se

  MEKONGS BLOGG sa...

  Håller med! Ha Ha!

  Johan sa...

  Tack för intressant läsning.

  /Johan

  MEKONGS BLOGG sa...

  Varsågod!