Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  08 mars 2009

  Ekonomins dödgrävare.

  Denne man nomineras härmed till priset som mars månads parasit av Mekongs Blogg. (se inlägg från 3 mars för mer info)
  Så här skiver Fokus om Anders Sundström, VD i Folksam. "Han är en norrländsk socialdemokratisk minister som hamnade i onåd, men som under Mona Sahlin kan bli viktig informell rådgivare från vd-stolen på Folksam. Sundström har haft ledande samhällsuppdrag under intensiva politiska perioder. Han fick krisarbetslösheten på sin hals 1994. Detta har genererat honom ett stort nätverk, från Carl Bennet till Mona Sahlin. Den nya s-ledaren uppskattar Sundströms råd.
  På Folksam har Sundström rationaliserat och drivit igenom samarbeten med bland andra Swedbank. Men han är fortfarande flitig samhällsdebattör i till exempel frågor om klimat, sjuktal och statliga bolag, vilket också stärker hans maktposition".
  Både finansinspektionen och åklagarväsendet borde för länge sen ha intresserat sig för herr Sundströms förvaltning av pensionspararnas pengar. Jag har ofta skrivit om denne misslyckade karls härjningar. Jag listar mina inlägg här!
  ....
  • 27 oktober 2008. Swedbank vill ha in 12 miljarder från aktieägarna. Snacka om att slänga pengar i ett svart hål. Folksam och AMF är några av storägarna som tänker spela rysk roulette med småsparares pengar och framtid, och detta med 5 patroner i revolvern. Det är tur man inte är försäkrad i Folksam. Tyvärr har jag nog en gammal företagsansluten pensionsförsäkring i AMF.
  • 25 november 2008. Den enda som opponerade sig mot Swedbanks nyemission idag var småspararnas organisation, Aktiespararnas representant Tore Liedholm, som talade om katastrof. Organisationen ska ha all heder av detta.
   Jag anser att de 12,4 miljarder som satsas på Swedbank, de flesta använder givetvis andra människors pengar (Folksam), är rena hasardspelet och dessutom med taskiga odds. Fy skäms! Er skam blir stor och det mycket snart.
  • 5 december 2008. Vi tar det tråkiga först, råttboet förstås. Swedbank handlas även idag till under nyemissionskursen. Det är nog mycket oroväckande för Folksam och andra som håller på att slarva bort spararnas pengar på ett sätt som gränsar till förskingring. Borde egentligen anmälas till finansinspektionen. Skulle inte förvåna mig om Folksam är inne och stödköper!
  • 6 december 2008. Anders Sundström, verkställande direktör i Folksam, och Göran Tunhammar, styrelseordförande i AMF Pension är nog nervösa i dessa dagar. Dessa bägge herrar har satsat miljarder av andra människors pengar i swedbankaktier och är även med bland garanterna av nyemissionen. Folksam har 7 miljarder på spel här. Man tycker kanske att pensionssparare och allmänhet borde informeras genom en presskonferens om hur dessa herrar ser på att dagskursen för Swedbanks aktie ligger flera kronor under emissionkursen men man lägger istället locket på.
   Världen över har annars de mest inkompetenta fått ta hand om de mesta av våra pengar i många år. Jag tycker det blir ännu värre med inkompetensen nu när man lång efter det att bankerna börjat krascha världen över fortsätter att ösa in miljarder i råttbo efter råttbo så som exemplet Folksam visar.
  • 20 januari 2009. Politruken Anders Sundström på Folksam och hans vapendragare LO:s Vanja Lundby Wedin har redan förlorat en miljard sedan de satsade på nyemissionen i Swedbank. Så skrämmande inkompetent kan det bli när politiker leker bankirer med löntagarnas pengar. Brottet rubriceras som trolöshet mot huvudman eller kanske till och med som förskingring! Med anledning av summans storlek kan inget annat än fängelse komma i fråga! Förmodligen får de antagligen feta pensioner som straff för sin förvaltning av pensionsspararnas pengar!

  Nu i dagarna håller Anders Sundström på att ta över alltmer av Swedbank. Man häpnar över denne mans härjningar. Så här sa han igår om läget i banken efter att ha skaffat sig 45 miljoner nya aktier i Swedbank!

  "Jag har ingen egen analys om hur det ser ut. Men tids nog kommer jag att ha synpunkter"!

  "Det är en jätteviktig fråga. Det är klart att vi som storägare kommer att engagera oss djupt i det här och ta vårt ansvar för detta".

  Analys och engagemang är på gång! På den nivån ligger alltså denne skojares kunskaper om den bank han öst in miljarder i, sparmedel som enkla, arbetande människor slitit och släpat ihop under kanske ett helt liv! Mina tankar är redan mycket låga vad gäller Mona Sahlin och blir knappast bättre när hon använder sig av Anders Sundström som rådgivare. Den kvinnan saknar all vett och sans så han kanske är påtänkt som minister i hennes fantasivärld. Finansminister Sundström! Smaka på den! Då skulle han få chansen att trolla bort allt vi äger och har kvar! Med sådana vänner behöver man inga fiender!

  2 kommentarer:

  Peter sa...

  Den stora frågan är ju om det den kommande veckan börjar närma sig varmkorvsnivå på Swedbanks aktie, eller stretar den emot tills veckan därpå?
  Den lite finare Chorizon är ju sedan en tid tillbaka värd mer en en aktie i Swedbank.
  Kanske dags med en större investering när aktien ligger något under för vad IKEA tar för en varmkorv - 5 kr.

  MEKONGS BLOGG sa...

  Jag blankar nog hellre denna aktie ända ner till noll!