Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  23 februari 2009

  Vissa skäms aldrig för sig!

  Jag har ofta skrivit om bankirernas och finansfolkets gränslösa fräckhet och omättliga girighet. Om vi så alla hamnar på fattighuset struntar de högaktningsfullt i. De räcker bara ut tungan åt alla fråntrattar som anförtrott dem sina tillgångar. De räknar med gränslös påfyllning från aningslösa skattebetalare när som helst den kan behövas.
  1:a AP-fonden gjorde förra årets en förlust på 48 miljarder kronor. En sådan usel förvaltning är faktiskt ett stort hot mot allas våra pensioner och om inte den utvecklingen vänds snabbt går det illa.
  Dessa ansvariga, som så uppenbart hotar tusentals människors drömmar om en värdig ålderdom, borde fått sparken för länge sen. Istället har man kommit på den briljanta ide'n att betala ut bonus till de figurer som ägnat sig åt denna kapitalförstöring. Tänk hur lätt det vore för en politiker att bli hjälte genom att slänga alla dessa bankirer och finansmän till vargarna! Istället göder man dem med andra människors pengar tills den dag man själv blir störtad från makten av arga medborgare.
  Tro nu inte att det är en katastrof att låta banker och andra finansinstitut krascha. Man behövera alltså inte ge dem alla våra pengar till varje pris utan man kan bunta ihop dem i närmaste häkte i väntan på åtal för diverse ekonomiska brott! Det är bara inkompetenta politiker som påstår att bankirernas företag är oersättliga! Jag kan bara hänvisa till vad en expert i raden säger, pristagaren i ekonomi till Alfred Nobels minne, Joseph Stigliz!
  "Regeringarna måste låta bankerna krascha för att sedan bygga upp ett nytt banksystem från grunden! Nu förlamar man istället hela ekonomin genom att försöka hålla liv i ett gammalt korrupt och fördärvligt finansbygge! Ska en hel befolkning i ett land få sin levnadsstandard sänkt i kanske 20 år för att stötta en liten elit? Kortsiktigt blir den ekonomiska chocken större men långsiktigt kommer vi ut med en mycket fastare och sundare grund att stå på! Statens enda roll när bankerna kraschar är att garantera insättarnas konton".
  Jag håller med fullständigt med! Ut med det sjuka och korrupta till 100 %. In med det nya och friska! Det finns ett etiskt rättvisetänkande i själva den problematiken som varenda människa på gatan begriper. Lyssnar man till den rösten är de flesta av oss beredda till uppoffringar för allas vår framtids bästa! Annars aldrig i livet!

  Inga kommentarer: