Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  22 februari 2009

  Idag är det söndag och Mekong har ordet.

  • Snookerfinalen i Wales har startat. Just nu är det rast och 2-2 står det. Ali Carter står i 1,4 i odds, precis som före match. Inte helt fela att boka detta odds men inte all-in precis!
  • Herrturneringen i Dubai nästa vecka har tappat många toppspelare på grund av landets obehagliga bemötande av tennisspelare från Israel. Landet kommer att bötfällas för detta och förhoppningsvis blir man av med alla turneringar i framtiden. Man har brutit mot sportvärldens mest grundläggande etiska regler om människors lika värde.
  • I Malmö har Ingmar Reepalu, en av Sveriges mäktigaste män, uppträtt som en skitstövel och gjort tvärtom! "Jag kan inte tänka mig att befinna mig ens i samma rum som tennisspelare från Israel", säger han. Denne man har också spikat upp ett plakat på tennisarenan i Malmö! "Här inne kommer tennisspelare som är judar att spela och allmänheten förbjuds härmed tillträde"! Om en annan relgion varit inblandad hade han nog inte haft jobbet kvar idag! Han basar också för en stad som har en vänort i Kina, en av planetens obehagligaste diktaturer. Han basar också för en stad som har ett elevutbytesprogram med skolor i Saudi-Arabien, en av planetens obehagligaste diktaturer. Ibland saknar hyckleriet gränser.
  • Maud Olofsson, en svensk järnlady såg dagens ljus i veckan! Vem trodde på sådana kvaliteter bakom den pratglada ytan? Jag är imponerad! I svåra kristider träder ofta helt oväntade hjältar fram och tar kommandot. Vid sidan av Anders Borg är vi uppe i 2 nu! Lär väl knappast bli fler!
  • Guldpriset passerade 1000 dollar i fredags och detta faktum i kombination med en stark dollar är imponerad. Guldexperterna på HSBC (Hong Kong and Shanghai Banking Corporation) tror att 1500 dollar är inom räckhåll! Jag har sagt det många gånger förr. Guld är den enda valuta som alltid har ett värde, ett värde som alltid ökar i eländiga tider när allting annats värde är tveksamt eller i kraftigt fall! Man måste alltid äga lite guld som en slags brandförsäkring! Och några säckar ris förstås!
  • 12 biljoner (12 000 000 000 000) i svenska mynts värde har president Obama gjort av med under en dryg månad. Alltså nya utgiftsposter i butgeten som motsvarar cirka 10 % av landets BNP. Rena galenskapen i ett så stor land och det är nog inte slut än! Hans företrädare på posten, W, var känd för att slösa ofantligt med andra människors pengar men han fick se sig omsprungen på rekordtid av sin överman!
  • Swail har tagit ledningen över Carter med 4-2 och oddsen är utjämnade! Anar vi måhända en sensation? Vore kul!
  • Verkar som om Stockholm försöker få över DC-tennisen från Malmö! Publiken kommer i så fall att vara välkommen sägs det! Synnerligen lovvärt initiativ! Inte ofta sådana ord kan uttalas om vår huvudstad!

  2 kommentarer:

  Axel sa...

  Håller med om att det är riktigt dåligt skött av malmö-ledningen. Helt klart en politisk markering vilket inte är snyggt när det borde handla om säkerheten. Vänsterpartisten hycklade varjefall inte med sina åsikter men ställer mig frågande till om Reepalu-citatet verkligen är korrekt. Ser ju oerhört fult ut men det enda jag läst är här:

  http://sydsvenskan.se/sverige/article414798.ece

  MEKONGS BLOGG sa...

  Det kanske inte är ordagrant men han ska ändå dömmas för sina hanlingar och för sina ord. Det jag skriver om ett uppspikat plakat är en metafor och grov satir över vad hans beslut får för konsekvenser!