Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  23 februari 2009

  Ekonomi och sånt!

  • Försäkringskassan betalade ut 19 miljarder i felaktiga bidrag förra året. Skulle inte ens räcka till att rädda en bank!
  • På tal om skräpbanker så slutade Swedbank på 26,10 kronor idag och SEB på 36,00! Det perversa kursrallyt i SEB efter nyemissionen verkar ha förbytts i sin motsats. Förmodligen kommer ingen av dessa banker att ha något aktievärde inom kort. De gick "all-in" i östeuropa med jävligt taskiga kort!
  • Just nu har vi ett guldpris på 995 dollar (18:17). Hörde annars en köprek på kakao idag! Själv skulle jag nog hellre satsa på ris.
  • Finansdepartementet i USA ska kränga statsobligationer för 94 miljarder dollar den här veckan. Skräpobligationer i stora lass och det är ett mysterium att de går att sälja i sådana volymer till så låg ränta, med tanke på att detta bara är början! Det kallas för att fly till säkra invetseringar med den dystra sanningen är att det är tvärtom!
  • Efter att Ali Carter vann snookerturneringen i Wales och 35 000 pund är det nu 5 veckor till nästa tävling i Kina! Blir tufft att vänta så länge!
  • Vi får nöja oss med tennisbörsen vars aktörer denna vecka är aktiva i Dubai, Mexiko och USA!
  • Och börsrasen och paniken fortsätter och lär så göra länge än! President Obama blir alltmer patetisk. Som gamle kung Knut har han satt sig på stranden och stormen närmar sig snabbt. Han viftar frenetiskt med armarna och talar med myndig röst: "Tidvatten, jag beordrar dig, dra dig tillbaka! Våga dig inte närmare din herres tron! Ocean, stilla dig! Våga dig inte närmare din konungs fötter"! Havets svar blev att med förnyad styrka driva allt högre vågor mot stranden! Den hemska sanningen är att numera är det inte bara konungars självkänsla som står på spel utan andra männsikors pengar satsas i pervers skala i diverse svarta hål för att aldrig mer höras av! Tyvärr står nästan alla länders politiker på stranden och viftar meningslöst för att betvinga stormen. De eviga regndansernas parad där generationers pengar dumpas på bålet leder bara till ruin för oss alla! En hel generation döms till gråt och tandagnisslan och pengarna som blir kvar räcker då bara till en skål soppa och en filt!
  • Förra året var Dubai rikast i världen och den ekonomiska boomen ofattbar. Nu är alla pengar borta och bara enorma skulder kvar. Man behöver nödlån och ska bland annat ge ut ett obligationslån på 10 miljarder dollar! Från guldkantat paradis till skräpobligationer är vägen ibland skrämmande kort!
  • Lettland är det första EU-land som officiellt har trätt in i en depression, alltså -10 % tillväxt på årsbasis. Resten av EU-länderna lär följa efter som pärlor på ett radband!
  • General Electric är det enda bolag som varit med sedan DOW 30 startade 1896! Nu verkan kraschen närma sig med svindlande hastighet. Aktien rasar!
  • Igår kväll läste jag en skrämmade analys på internet om den ekonomiska situationen. Den var knivskarp och för första gången kände jag mig verklig knäsvag inför vad som håller på att hända i världen! Jag läste rapporten noga 2 gånger vilket tog ett tag. Jag låg vaken hela natten och analyserade siffrorna och fann inget fel med dessa. Det kommer ett inlägg om saken så småningom när jag hunnit smälta sakernas tillstånd och funderat igenom konsekvenserna. Sedan den här krisen började har jag förutspått ett börsfall från toppen på 75 % och jag har förutspått ett fall på bostäder på 50 % från toppen. Från och med idag tror jag det blir ett börsfall och ett prisfall på bostäder på minst 90 % räknat från topparna. Det innebär att en bostadsrätt som kostade 2 miljoner när den var som dyrast kommer att falla till 200 000 och likadant med villor. Än går det alltså att agera på denna marknad om man är en del av den eller tänker bli. Undvik köp till varje pris eller sälj så snabbt som möjligt!
  • Börsen i New York stängde på lägsta nivån på 11 år! Märklig om det blev en börskrasch från den här låga nivån! Eller nivån kanske inte är så låg som man tror! Allt är relativt i en värld som blivit galen av skräck! Allt är möjligt i den obehagliga tid vi lever i! Och allt det ruskiga som kommer att definiera den här krisen har inte inträffat än!

  8 kommentarer:

  Anonym sa...

  Låter som härlig läsning den där analysen. Finns det någon möjlighet att du kan publicera länken till den?


  /M.F

  MEKONGS BLOGG sa...

  Jag har en del mycket bra källor på nätet som jag betraktar som lite privata men som vem som helst kan hitta om man ligger i. Hittar man smultronställen vill man behålla dem själv så länge som möjligt! Jag skriver mer snart i ärendet!

  Nicholas sa...

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-1152434/Northern-Rock-reward-500-executives-bonuses-despite-announcing-1-4bn-loss.html

  Hahahaha.. Sjukt. Alltså, detta är aneldningen att man inte ska rädda banker. Låt dem gå under. Det kommer bättre banker som kommer att växa upp. Nu är det snarare tvärtom. Man belönar dåligt betende. Och vad händer. Bankerna som man har räddat kommer gå tillbaka och göra om samma misstag igen. Knasig värld vi lever i.

  Mekong,
  Källor som betraktar som privata.. haha. Den var kul.

  MEKONGS BLOGG sa...

  En del av dessa sidor läses av ganska många men den svåra konsten är att hitta dit! Eller den svåra konsten är egentligen att veta vad man letar efter!

  Nicholas sa...

  Här får du en bra sida av mig

  http://dshort.com/

  hoho

  MEKONGS BLOGG sa...

  jg får väl betala för mig!
  http://globaleconomicanalysis.blogspot.com/

  Anonym sa...

  Guld är en bubbla. Guld ETF:n GLD har nu fysiskt guld värt $45bn i sitt kassavalv. Hittills i år har guld ETF:er köpt 306 ton guld, vilket gör dem till den största guldkonsumenten i år- större alltså än juvelindustrin som grupp. Jag känner igen en bubbla när jag ser den. Anekdoterna om hur guld bara kan gå rakt upp i himmelen är så många. Det här känns som tex Yara i våras eller olja i somras. Guld är en bubbla. Det är på tok för tidigt att gå emot nu men short guld kommer att vara en av de bästa affärerna under 09 om man lyckas hålla tungan rätt i mun.

  MEKONGS BLOGG sa...

  Man kan gå både short och long och hoppas att volatiliteten är enorm!