Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  03 februari 2009

  Svarta hål och trasiga skor.

  Vår galax Vintergatan sedd uppifrån. Galaxen har en diameter cirka 100 000 ljusår och är 12 000 ljusår tjock. Man räknar med att det finns minst 100 miljarder stjärnor i Vintergatan. I centrum finns ett supermassivt svart hål kring vilket galaxen roterar. Detta glupska monster kalasar på stjärnor och det till både frukost, lunch och middag.
  Vårt eget lilla solsystem ligger ute i galaxens periferi cirka 28 000 ljusår från dess centrum, i dess ointressanta ödemarker skulle man väl kunna säga. Här har det alltid varit långt till närmaste svarta hål, och tur är väl det att vi undsluppit ett sådant glupskt monster i vår närhet. Tills helt nyligen vill säga. Nu har detta hemska fenomen dykt upp här på vår egen planet, och då helt och hållet fabricerat av mänsklig hand. Att kalla bankirer och andra finansiella skojare för mänskliga är kanske en förolämpning mot hela naturens ordning men låt gå för den här gången. Idag är det SEB som som är handelsstoppad på stockholmsbörsen. Rykten säger att 15 miljarder ska inkrävas av aktieägarna i en nyemission. Dessa pengar ska ösas ner i bankirernas svarta hål för att aldrig mera höras av. Vad som egentligen händer där inne i det svarta hålet är oklart. Det man vet är att inget någonsin kommer ut därifrån och att den enorma och tilltagande gravitationen i det svarta monstret blir allt hungrigare och allmer destruktivt med tiden.
  I USA är den stora frågan vart alla pengar tar vägen! Inte ens finansministern eller Fed-chefen Bernanke har lyckats svara tillfredställande på den frågan i amerikanska kongressen. Hur ska då alla vanliga männsikor på gatan som ju betalar för kalaset begripa nånting? I Sverige öste staten miljarder över Carnegie för annars var hela landets ekonomi hotat! Struntprat. Carnegies kunder var några stenrika individer och institutioner, främst i Stockholm! Knappast någon grund som land och rike vilar på! På Island räddade staten sina banker och landet sjönk ner i misär! Resultatet blev att arga medborgare jagade både riksbankschefen, statsministern och hela regeringen på flykten. Vi kommer att få se mycket av den varan framöver!
  I USA är man några månader längre in i depressionen än vi andra. Hörde imorse att 2 utlysta jobb i New York drog en kö på över 1000 personer och många hade köat hela natten. I en branch i detta stora land är det brinnande högkonjunktur just nu. Här jobbar skomakare och andra hantverkare som ägnar sig åt att reparera saker och ting. De har tydligen inte haft så mycket att göra sedan generationer tillbaka. Förr i världen sågs sparsamhet, reparationer och underhåll av ägodelar och den allenarådande tanken om att vårda och bevara allt så länge som möjligt som en nödvändig dygd för att överleva. Idag är detta indikatorer på kris och elände.
  Det finns 7 000 skomakerier i USA och detta anses av många vara en alldeles för låg siffra för att täcka behovet framöver. Under 30-talalets depression fanns det 120 000. Nu går det tydligen att hitta skomakare på internet så man kan skicka skorna via posten för reparation. Jag har själv en känsla av att det inte dräller av skomakare här i vårt eget land. Jag känner inte till en enda! Hallå arbetsförmedlingen! Sätt igång ett amsprojekt i skomakarbranchen för ett sådant leder till säkra jobb! Frågan är om det går att få tag i några lärarare.

  Inga kommentarer: