Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  26 januari 2009

  Rädda vårt ljus!  Det finns väl många clowner och inkompetenta figurer bland våra makthavare! Från Stockholm och Bryssel styr dessa alltför mycket av våra liv. De fattar många märkliga beslut som gör livet onödigt svårt!
  Det senaste inom pajaskonsten är att försäljningen av vanliga glödlampor ska förbjudas. Först ska 100-wattslamporna bort och sedan resten i en fallande skala. Detta är galenskap och jag ska räkna upp några av de argument som talar emot de så kallade lågenergilamporna.
  ......
  1. De innehåller kvicksilver, ett mycket farligt miljögift. Trevliga små miljbomber i hemmet som kräver ordentlig sanering om de går sönder! Går en tänd lampa sönder krävs utryming av rummet i fråga och vädring i minst 20 minuter. Därefter påbörjas sanering av miljöfarligt avfall, det vill säga kvicksilver!
  2. En lågenergilampa producerar mindre värme än en glödlampa och ger därför mer ljus per watt. Den bidrar därmed inte i lika hög grad till husets uppvärmning. Därför kan den verkliga energibesparingen vara betydligt lägre än det teoretiska värdet 75 procent.
  3. Ljuset är onaturligt vitt, helt enkelt rent patologiskt till sin karaktär. Färgåtergivningen är dålig. Vanliga glödlampor ger ett varmt behagligt ljus. Man har försökt sälja juldekorationer med lågenergilampor, exemeplvis ljusstakar men tack vare det obeagliga ljuset har det varit omöjligt!
  4. Ljuset från lågenergilampor flimrar och kan leda till både sjukdom och psykiska besvär.
  5. Moderna lågenergilampor med högfrekvensdriftdon tar flera minuter att värmas upp och nå full ljusstyrka. De är därför direkt olämpliga i utrymmen som man vanligen bara besöker som hastigast, till exempel toaletter, garderober och källare, och ger där heller ingen större besparing eftersom man har tänt så kort stund. Man häpnar! Många rutinärenden hemma kommer att förvandlas till förtretligheter, eller till och med besvärligheter och olyckor om man är äldre!
  6. De är mycket dyra och tål inte kyla!
  .......
  En simpel slutsats att dra är att det är rena dumheterna att satsa på lågenergilampor. Dessa kommer att försämra vår livskvalitet avsevärt. Debatten i denna fråga har varit obefintlig. Lyckligtvis går det att förebygga detta problem. Själv kommer jag att samla på mig tillräckligt med glödlampor så det räcker livet ut. Man bör kanske till och med skaffa sig ett rejält överskott av dessa tingestar för i framtiden kan de bli efterlängtade som presenter. Även priserna på svarta börsen lär bli höga och smuggling från Kina extremt lönsam!
  Egentligen borde man starta en protestgrupp på facebook! Save the lightbulb! Tyvärr har media i den här frågan , som i så många andra, bestämt sig för att tiga ihjäl saken så det är inte lätt för oliktänkande att få genomslag!
  Om man nu ändå vill dra sitt strå till miljöstacken har jag följande förslag:
  .....
  1. Köp bara öl som är så närproducerat som möjligt!
  2. Hoppa över konjaken till kaffet några dagar i veckan. Konjak destilleras två gånger vilket är energikrävande!
  3. Tanka aldrig bilen med regnskogsetanol!
  4. Hoppa över kött till frukost några dagar i veckan!
  5. Åk aldrig hiss!
  6. Ta inte bilen till motionsspåret eller gymmet!
  7. Köp inga kvällsstidningar! Blir man dessutom smartare av!
  8. Stäng av alla datorer utom en vid sömn!

  2 kommentarer:

  Anonym sa...

  Intressant, håller med dig.
  Ytterligare ett exempel på vad EU-medlemsskapet försämrar för oss.

  MEKONGS BLOGG sa...

  Tack!