Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  26 januari 2009

  Nattens tennis och glödlampors sken!


  Den gamla tunga och minst sagt orörliga Marion Bartoli.


  Snabb och listig som en vessla mot Jankovic och många färre kilon!
  ......

  Sedan jag skrev mitt inlägg imorse om glödlampor har jag gått från ord till handling. Jag har i eftermiddag inhandlat 100 stycken 60 watts glödlampor med matt yta. Jag ska samla på mig minst 1000. Jag räknar på följande vis! Jag behöver max 10 om året och jag lever i max 100 år till. Där sätter jag plötsligt mitt hopp till extrema framsteg inom läkekonsten. Skämt åsido. Blir snart värdefulla samlarobjekt i vilket fall som helst. Jag råder alla att vara ute i god tid för det lär snart bli ont om glödlampor när folk i bredare lager fattar vad det handlar om. EU har tagit ifrån oss mycket genom åren och kommer att ta ifrån oss mycket framöver men EU ska ta mig satan inte invadera mitt vardagsrum och sterilisera det med ett konstigt flimrande ljus som man kan dö av! Det är en förskräcklig kränkning av privatlivets helgd.
  Nej! Hög tid med tennis! Kan inte sitta här och reta upp mig!
  ....
  Marion Bartoli (1,4-Vera Zvonareva (3,5)
  Safina (1,3)-Dokic (4,3)
  Federer (1,25)-Del Potro (5,0)
  .....
  Bartoli spelade nästan felfri tennis när hon slog ut Jankovic. Hon verkar ha samma flyt som under Wimbledon 2007 och då är hon svårslagen. Zvonareva leder med 6-1 i matcher över Bartoli och vann alla 3 matcherna under 2008. Z kommer inte att låta sig drivas runt på banan av Bartoli som Jankovic lät sig göras. Dessutom har hon tunga grundslag från båda hållen och gör sällan egna misstag när hon dunkar på. Hennes serve är bättre än Jankovics. Zvonareva är alltså en solid spelare med stort självförtroende, särskilt under den här turneringen men hennes humör kan slå tillbaka när som helst.
  1,40 i odds på Z är för lågt. Jag kan tänka mig att 1,60-1,70 vore vettigare oddssättning! Z är alltså viss favorit även i min bok men jag tror det blir jämnt och 3 set! Bägge spelarna vet att de kan gå mycket längre i turneringen och det kan spänna nerverna ordentligt och då är som sagt Z den som ligger sämst till! Jag bokar upp mig på Z från start.
  Safina var illa ut mot Cornet och räddade 2 matchbollar. Dokic prestation så här långt är otrolig och den stora frågan är om hon bränt allt krut. Safina har humöret emot sig och publikstödet för Dokic kan tippa henne över gränsen. 1,30 i odds på Safina är igen för lågt. Men några större belopp före matchstart blir det ej!
  Del Potro är min favorit till slutsegern. Åtminstone tyckte jag oddset på honom som vinnare av AO var mycket bra från början! Federer hade precis som Del Potro stora problem i sin förra match. Det blir nog en lång seg match även inatt. Jag bokar F så får vi se!

  4 kommentarer:

  Anonym sa...

  Förmiddagsmatch snarare på Fed och Safina så vi behöver inte sitta uppe och följa sure Veras humörsvängningar.

  MEKONGS BLOGG sa...

  Sant men sura V får inte missas! Man måste följa sin tennismascot!

  Johan Björkqvist sa...

  Jag börjar med att följa dig med en mindre startbokning på Vera "tårarna är nära" Z. Stilmässigt är det ingen bra matchup för Bartoli och h2h talar sitt tydliga språk, speciellt sista matchen. Detta är dock de "stora sammanhangen" och det borde gynna Bartoli. Jag tror också på tre set, åtminstone är jag relativt övertygad om att Vera kommer att tradas högre. Mitt huvudsaklika drag blir att boka Bartoli om hon vinner första set. Jag är tacksam för dina åsikter kring Nadal-Simon där jag för ovanlighetens skull bokat ordentligt från start.

  MEKONGS BLOGG sa...

  Vera var outhärdligt bra inatt! Håller nerverna kan hon gå hela vägen!