Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  31 januari 2009

  Nadal (2,54)-Federer (1,64)

  Som jag misstänkte var oddset inte för lågt på Williams mot Safina. Det var alltför högt satt minst sagt. Safina gjorde än extremt slät figur och var uppenbarligen tagen av stundens allvar. Det var inte mycket till match att handla på. För syns skull bokade jag bara några hundra till 1,1 efter första set. Ingen svart svan flaxade förbi över banan så det blev ingen oväntad vändning. Annars gillar alla oddshandlare på tennisbörsen när de svarta fåglarna dyker upp och förvandlar 100-oddsare till vinnare.
  Nu pågår nedräkningen för fullt till AO:s huvudnummer, det redan legendariska mötet mellan de två stora. Intressant att notera är att Nadal vann alla fyra mötena mot Federer under 2008. Han leder även totalt sett i matcher med 12-6 över Federer. De har mötts 5 gånger på hårt underlag och där leder F med 3-2 i matcher. Nadal har en tuff 5-setare i benen. Federer är utvilad efter en dags extra vila. Spelar man på setresultatet är 3-1 till F favorit med oddset 4,1. Sen kommer 3-0 till F med 4 i odds. Det lär givetvis bli spända nerver på båda sidor om nätet och Federer behöver vinna för att ha en chans att åter bli nummer 1 i världen.

  3 kommentarer:

  Håkan sa...

  Du har säkert redan läst men iaf...

  http://www.e24.se/samhallsekonomi/varlden/artikel_1044503.e24

  e24 kom fram till ungefär samma sak som dig, fast någon månad efter...

  Du är riktigt bra på trender och att "nyktert" se på omvärlden. Mycket bra omvärldsanalys!

  Fortsätt.

  Du imponerar gång på gång!

  Josef Boberg sa...

  Tack för Din kommentar hos Carl Bildt idag !

  "Det låter aningen skrämmande att politiker och ekonomika makthavare är “osäkra”, döljer okunskap med “plattityder” och “famlar” i mörkret om vad som bör göras. Det säger en hel del om krisens djup men förebådar även att många av deltagarna i Davos ganska snart kommer att svepas bort från sina positioner och ersättas av andra med färre lik i garderoberna. Generalstrejken och demonstartionerna i Frankrike är ett litet förebud om vad som komma skall.
  Alla stora förändingar här i världen är sällan planerade utan sker plötsligt och oväntat. Det är för de flesta en outhärdlig tanke att de stora omvälvande händelserna i mänsklighetens utvveckling, då båda positiva och negativa sådana, är ett resultat av fullständigt oförutsägbara skeenden. Vi vill att verkligheten framskrider rationellt. Och ännu viktigare, vi kräver att livets gång kan styras. Vi kräver makthavare som ansvarar för detta “rationella framåtskridande”, frälser oss ifrån ondo och tar hand om oss!
  Slumpens demoner styr det mesta men den obehagliga sanningen vill ingen hörs talas om!" - slut citat.

  Själv är jag spammad där sedan i somras - och kan ej kommentara under mitt riktiga namn.

  Tanken på att ta ett pseudonamn att kommentara under - har aldrig attraherat mig.

  Hoppas på att Du gör flera sådana här kommentarer hos Carl Bildt...

  MEKONGS BLOGG sa...

  Jag tackar för båda kommentarerna.