Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  30 januari 2009

  Guld är guld värt i dessa tider!

  Guldpriset verkar kunna bryta sig ut från det motstånd som drygt 900 dollar har visat sig vara. Just nu är priset cirka 921 dollar. Guldwarranten GOL9D1100SHB, som jag rekommenderat många gånger, står just nu i 2,33. Jag gav själv 1,63 när jag köpte. Det blir en nätt liten värdeökning på 43 %. Jag har köpt och sålt samma derivat ett antal gånger senaste månaden så min verkliga avkastning är högre. Man ska alltid vara aktiv när det gäller warranter eftersom de sjunker i värde varje vecka enbart på grund av att lösendatumet närmar sig, förutom de vanliga svängningarna som den underliggande kurssättningen orsakar.
  Jag har sagt det ofta och nu säger jag det igen. Guld i alla dess former är en perfekt försäkring mot ekonomisk vanskötsel, depression och en förmodligen inkompetent Obama!
  Idag tror Goldman Sachs att det kanske krävs 4 biljoner för att rädda finanssystemet i USA. Det blir 32 000 000 000 000 i svenska slantar eller nästan en tredjedel av hela USA:s BNP under ett år. Jag är själv minst sagt ganska pessimistisk ibland men siffrorna blir allt mer absurda för varje dag! Det stora imperiet i väster är sjukare än sjukt och inget tyder på att den här historien kommer att sluta väl!
  Summan 4 biljoner kan oroa de investerare som köper statsobligationer, sägs det. Det är väl det minsta man kan säga! Snarare kan det bli panik! Då kanske Obama börjar trycka upp egna monopolpengar precis som man gör i Zimbabwe. Det har ju Fed-chefen Bernanke redan föreslagit!

  10 kommentarer:

  Anonym sa...

  Hej Mekongen!
  Jag har själv den där warranten och köpte på mig ett ett gäng när den var i 1.20. Jag har dock inte tjänat nåt på den än, då den svänger upp en eller ett par dagar bara, men sen väldigt fort dyker ner igen. Den verkar topp på 2.50 nånstans. Hur länge ska man behålla den tycker du och finns nån nivå då man ska sälja?

  MEKONGS BLOGG sa...

  Sälj den idag och köp tillabaka till ett kanske lägre pris på måndag. Fredag är alltid en bra dag att sälja warranter! Brukar jag göra!

  Anonym sa...

  Tackar för rådet!
  Får se hur jag gör :)
  Vinst är ju faktiskt bättre än förlust!

  V-CUT sa...

  Tjena! Tänkte bara ge mig tillkänna som en av dina reguljära läsare av bloggen, klockren och alltid mycket intressant! Jobbar själv som matematiker men prissätter fotboll på min fritid. Keep up the good work!

  Fredrik sa...

  Vill inte störa er diskussion om Safinas så skriver här istället. När du skriver att du tror euron kommer tappa mycket i värde hur mycket menar du då? Har mitt pinnaclekonto med en ansenlig summa euro som jag inte vill se helt devalverad. Vilket tidspersektiv menar du att euron kommer krascha på?

  MEKONGS BLOGG sa...

  1. Alltid kul med matematiker på bloggen! Är själv en! Sätter du odds åt nåt bolag?
  2. Om euron tappar mot kronan är osäkert. Mycket svårt att ge bra råd på den hemska valutamarknaden!

  Anonym sa...

  Hej igen!
  Jag sålde guldet fick visst 2.40 för den. Nu är det bara att vänta på nästa tillfälle att gå in.
  Jag har också lite swedbank o elektrolux-säljisar att hoppas på till veckan.
  Trevlig helg o tack för allt bra du skriver.

  MEKONGS BLOGG sa...

  Rätt gjort! Man måste vara aktiv handlare och undvika girighet! Ha det bra!

  V-CUT sa...

  Tjena igen! Jag jobbar inte i spelbranschen utan man kan väl säga att jag sätter odds i försäkringsbranschen :)

  MEKONGS BLOGG sa...

  OK! Säket intressant! Men inte lika intressant som att hadla odds på tennisbörsen!