Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  29 januari 2009

  Häxkonster och bankirer.  Bankirernas finansiella häxkonster och amerikanernas överkonsumtion med andras pengar har knäckt världens ekonomi. Den Moder Jord vi känner och lever på, ligger svårt sårad vid dödens fötter, förlåt bankirernas fötter. En obehaglig "detalj" i sammanhanget är att 90 % av de bankirer som orsakade denna katastrof fortfarande har kvar sina jobb. De lever vidare i minst sagt högönsklig välmåga. Bankirerna har till och med fått ta hand om de pengar vi har kvar. Det är meningen att de ska leda oss in i framtiden med ny kreditgivning! Den alltid intressanta frågan är hur man hade behandlat bankirerna förr i världen, på den där gamla goda tiden när man hade en helt annan känsla för rättvisa , etik och moral.
  President Obambi, vissa hängivna beundrare har döpt honom efter disneyfiguren Bambi, eftersom han ser så snäll och trygg ut och tänker ordna upp alla problem som finns, har "fått" 825 miljarder dollar av kongressen för att rädda ekonomin i USA. Det mesta går till skattessänkningar och infrastruktur. Amerikanska arbetare kommer att kunna åka snabbare till sina underbetalda jobb. Skattesänkningarna är ett sätt att försöka få igång överkonsumtionen igen, på kredit givetvis! Är det någon som känner förtroende för detta? Utom ekonomer och bankirer förstås! De långa räntorna har sedan en tid rört sig uppåt med oroväckande hastighet. Det lär bli mycket värre mycket snart!
  Det blev alltså ytterst begränsade framtidssatstningar på forskning och innovationskraft i stimulanspaketet. Moder Jord ligger kvar under bilan och lär inte resa sig i första taget. Inte ens president Obambis kreditkort av smått oändliga dimensioner lär mer än högst tillfälligt kunna stötta upp den dödligt sårade damen. Att ersätta bankirers häxkonster med Obambis trollkonster leder bara vidare mot avgrunden!
  Förresten uppger amerikanska regeringskällor att det finansiella systemet behöver ytterligare mellan 1000 och 2000 miljarder dollar för att återfå hälsan. Detta är i princip dubbelt så mycket som de paket ovan som ska rädda hela landet. Bankirerna ska alltid ha mest! Det gäller hela vår planet och snart är stunden kommen för vårt eget lands grisbanker. Fan vad dyrt det kommer att bli!

  4 kommentarer:

  Anonym sa...

  Hur stor är risken för svält i vår del av världen som du ser det?

  MEKONGS BLOGG sa...

  Beror på hur stor del av befolkningen man menar! Upp til 10 % av amerikanerna får för lite mat men det är väl knappast svält. Svält är ett ganska starkt ord och kräver brist på mat väldigt länge och det krävs nog krig för att det ska drabba vår del av världen! Det lär komma upp soppkök i god tid! Risken för utbredd svält i Europa någon gång de närmaste 10 åren är säkert < 10 %. Rena gissningen mellan tummen och pekfingret! Vi lever annars i en ny tidsålder där allt det som var omöjligt alldeles nyss plötsligt är möjligt!

  blåfärg sa...

  Hej mr mekong.
  Hur ser sveriges framtid ut? Kommer nästa våg av uppsägningar och finanskriser även hit år 2011?

  Jag har läst en del av dina inlägg och håller till viss del med. De mardröms scenarion du målar upp kanske är lite överdrivna?

  MEKONGS BLOGG sa...

  Jag gillar att hårddra saker och ting men i grunden skriver jag alltid om vad jag tror! Jag är nog ganska pessimistisk om framtiden. Man angriper inte på något sätt alla de allvaliga underskott som USA har och som orsakat krisen från början. De har konsumerat på kredit och tänker tydligen fortsätta med det i ännu större skala framöver! Och många andra länder hakr på!