Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  21 januari 2009

  Det regnade i Bangkok.


  Jelena Dokic tillbaka från dödsskuggans dal!


  36-årige Santoro betvingade Kohlschreiber i 5 fantastiska set. Kohlschreibers odds var ett tag nere i 1,04, alltså motsvarande 25 på Santoro. Det syns tyvärr inte på vinstprocentkurvan ovan! Fin match att trada på minst sagt. Fransmannens oberäkneliga spelstil är alltid underhållande och det är kul att gammal är äldst.

  Jelena Dokic-Ana Chakvetadze, 6-4, 6-7, 6-3! Vem fan är Dokic undrar många men hon var faktiskt världsfyra 2002! Hon är tillbaka efter flera år av familjeproblem och annat av mycket allvarlig natur. Hon har kämpat sig tillbaka från ett absolut bottenläge och det är bara att lyfta på hatten! I 3:e omgången väntar danskan Wosniacki. Tufft men inte omöjligt för Dokic! Ska bli intressant att se hur marknaden sätter oddsen!

  Söderlings match mot Baghdatis brydde jag mig aldrig om. Svensken tog faktiskt första set men det var också allt. De favoriter jag varnade för igår höll måttet och var aldrig illa ute. Min favorit Zvonareva tappade inte ens ett game! Min favorit Del Potro håller undan! Han står i 26 i odds som slutvinnare av turneringen. Jag gick in på 36!


  Kan inte låta bli att visa den här bilden! Vi som har plågats av gastkramande trafikstockningar i Bangkok under ett kvarts sekel kan pigga upp oss med att det inte var mycket bättre i nådens år 1950! Och regnade gjorde det också!

  Obama första tal som president "orsakade börsras". Så fort han öppnade munnen bar det av nedåt med accelererande hastighet. Marknaden var inte lika imponerad som den där journalisten som jämförde talets betydelse med Jesu bergspredikan i Nya testamentet.

  Kollapsen för bankaktier rullar vidare! Handelsbanken är nere i 87 och Swedbank i 28! Irland verkar vara på väg att nationalisera sina banker idag. Jag hörde ett intressant uttalande om euron idag! Spanien, Grekland, Portugal, Irland och andra sitter fast i en tortyrfälla tack vare att de har euron. De kan inte devalvera sina valutor utan är hänvisade till interna obehagligheter som lönesänkningar och annat när regeringarna slösat bost de sista av sina pengar och sin kredivärdighet. Jag tror att euron kraschar helt som valuta i förlängningen av detta!

  6 kommentarer:

  Anonym sa...

  Hej! En fråga, jag hängde på och köpte säljwarranter i Swedbank förra veckan med lite olika lösendatum, men den med lösen i februari har minskat i värde när aktiekursen har gått ner. Funderar på om jag har gjort bort mig på något sätt eller om marknaden förväntar sig att kursen ska stiga närmaste månaden?

  /Phibes

  MEKONGS BLOGG sa...

  Verkar märkligt! Hoppas det inte är en köpwarrant! En warrant minskar annars något i värde på grund av tidsfaktorn även om själva aktiekursen inte förändras. Det beror på att lösendagen närmar sig. Dessa förändringar räknas ut rent matematiskt mha formler!

  Anonym sa...

  SWE9N 40SHB hette den. Måndag+tisdag hade den utvecklats med -7%, men nu står den i +28%. Svängigt värre detta.

  /Phibes

  MEKONGS BLOGG sa...

  Bankaktiernas kurser svänger i ren panik upp och ner! Lär fortsätta ett tag till!

  Anonym sa...

  Kul att du uppmanar til panik för att tjäna några kronor på dina warranter, än roligare att dumbommar går på dina enkla trick.

  MEKONGS BLOGG sa...

  Komisk tanke att jag skulle kunna påverka marknaden med min lilla blogg. Önskar jag kunde det! Bankpaniken den här veckan startade i England och fortsatte sedan till resten av världen! Det är bankirerna själva som sänkt sina banker. Inte Mekongs Blogg!