Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  20 januari 2009

  Diverse synpunkter.

  1. President Obama finns det numera någon som heter. Han ska tydligen ordna upp alla problem som finns på jorden. Det ska bli fred i alla länder! Det ska bli fart på ekonomin! Klimatproblemen ska fixas till snabbt och lätt. Osv osv! Att gå på vatten är väl ingen match för denne frälsare. På Betfair ger han 1,9 i odds som vinnare av presidentvalet 2012. 200 k är redan omsatta. Själv skulle jag gärna boka det oddset för jag tror hans era bara varar i 4 år. Det duger inte att bara trycka nya pengar för att lösa alla problem.
  2. Det fria fallet för bankakierna tilltar för varje dag. Nordea 41,10, SEB 36,90, Handelsbanken 96,00 och Swedbank 29,60. Ingen läsare av den här bloggen lär vara överraskad. Man bör inte köpa in sig i någon av dessa aktier. Har man bankaktier bör de säljas! Jag har länge rekommenderat köp av Handelsbanken vid 100 kronor men jag tar tillbaka det tipset! Det kommer att bli mycket värre!
  Politruken Anders Sundström på Folksam och hans vapendragare LO:s Vanja Lundby Wedin har redan förlorat en miljard sedan de satsade på nyemissionen i Swedbank. Så skrämmande inkompetent kan det bli när politiker leker bankirer med löntagarnas pengar. Brottet rubriceras som trolöshet mot huvudman eller kanske till och med som förskingring! Med anledning av summans storlek kan inget annat än fängelse komma i fråga! Förmodligen får de antagligen feta pensioner som straff för sin förvaltning av pensionsspararnas pengar!
  3. Brianti (9,0)-Ivanovic (1,12), Korolev (30)-Federer (1,03). Ingen av dessa storfavoriter imponerade i sina öppningsmatcher och det är väl kanske normalt i en turnering av den här kalibern. Nerver och annat är på helspänn. Jag kommer ändå att boka upp dessa favoriter rejält inatt!
  4. Dollar is "Absolutely Doomed"! En intressant liten video om hur illa det är ställt och hur det kan gå! Se den!
  Skuldklockan som tickar allt snabbare här till höger på bloggen går faktiskt helt rätt. Miljoner och åter miljoner lånas upp varje minut och förslösas lika snabbt. Med Obama kommer den här hemska klockan att öka takten dramatiskt ända tills den punkt uppnås när världen säger nej till nya lån och USA:s bankrutt blir ett faktum!

  5 kommentarer:

  Johan Björkqvist sa...

  Federer kan vara en bra bokning, det finns en liten chans, tycker jag. Korolev kan gå på knock och är en kommande man. Han kommer högst sannolik inte vinna matchen men skulle inte bli överraskad om han tar ett set. Och visst Ivanovic är skrämmande usel ibland och en bokning i kommande omgångar är obligatorisk men om du såg Brianti möta Wozniacki förra veckan hade du hellre kunnat köpa Swedbank... Tack för en bra blogg, läser den varje dag.

  Anonym sa...

  Vad rekomenderar du att göra om man sitter med en hel del dollar i valuta på tex Betfair eller annan spelsajt. Ta ut pengarna illa kvickt? växla dom till SEK eller Euro? Annat tips?

  Tack för allt läsvärt material du publicerar!

  MEKONGS BLOGG sa...

  Svårt att säga kortsiktigt! Euro och SEK har ingen vidare utveckling heller.

  Anonym sa...

  Hej Mrmekong .
  Vet du om det finns någon fond som följer guldpriset ? Det vore intressat att köpa guld enkelt och smidigt .

  Kan du inte lägga upp en räknare för sveriges stadsskuld? Jag gissar att äve sveriges skulde ökar .
  Apropa dollar och euro så har det varit en bra placering att ha dessa valutor på olika spelsidor , +25% dom senaste månaderna , dollar och euro kommer bli ännu dyrare gämfört med våra dåliga valuta SEK-

  Vasco Rossi sa...

  Skulle vara intressant att ta del av din fundamentala tro på den svenska börsens utveckling dom kommande 1-3 åren?

  Är det inte köpläge när omx all share ligger runt 150-180?