Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  22 januari 2009

  Dagens tennis.


  Det är ont om rejäla sensationer så här långt i australiska tennisen. Man får slita ont för varje hundralapp. Man får kämpa för att jämna ut förluster. Det är ett jäkla tragglande helt enkelt men en värdelös dygnsrytm i botten. Ända tills precis nyss!
  Venus Williams-Carla Suarez Navarro
  Venus vann lätt första set och jag bokade 40 000 på 1,03, alltså 40 000 x 0,03 = 1 200 i riskkapital. Det var min första investering i matchen. Spanjorskan kom igen och vann andra set. Jag grönade icke ut mig på 1,25. Grönar man ut sig med 20 000 i detta läge blir ju minimivinsten 20 000 x 0,25 = 5 000-1 200=3 800, alltså om Williams vinner. (Om CSN vinner har jag ju kvar 20 000 av 40 000 på henne).
  Venus drog i väg i tredje set och jag såg pengarna flyga sin kos. Ni ser på bilden ovan hur Venus stod i som lägst 1,01. Som synes i tabellen är det alltså över 7 miljoner omsatta på 1,01-1,03. Jag fyllde på med 30 000 till här, (ungefär 400 kronors risk). Ingen fara med att kasta dåliga pengar efter bra, tänkte jag, eftersom jag låg helt rätt i matchen Gulbis-Andreev.
  Gulbis har precis vänt 0-2 i set till 2-2 och jag bokade upp honom till 1,2 i odds.
  Givetvis kom spanjorskan tillbaka i avgörande set, och det från ofattbara 2-5 och en matchboll emot sig, och årets första jättesensation i AO är ett faktum. Jag är girig som fan idag, en traders tredje dödssynd, och grönade inte ut mig förrän oddset på Venus passerade 2. Katastrofal girighet i de flesta fall men så icke idag! Hade gått att tjäna 1 miljon idag om man satsat kanske 30 000 och sedan varit iskall! Med aktiv livehandel hade en halv miljon kunnat bärgas med mycket mindre än 10 000 i risk! Även om dagen är mycket lyckad känns det surt att inte ha satsar mer men så är det ofta här i världen. Storspelarna har åtminstone gått rejält på pumpen idag, och det på seriösa traders "bekostnad".
  Gulbis leder avgörande set och oddset är nere på 1,25. Hög tid att gröna ut sig där också!
  Tur var väl det för nu är det 4-4 i avgörande set och oddsen är utjämnade. Gulbis var nere i 1,14 i vinstodds ett tag men där agerade aldrig jag!
  Andreev vann femte set! Jag kom undan girighetens bittra demoner med blotta förskräckelsen idag!
  Det är komiskt vad vidskeplig man är egentligen. När spanjorskan tog 2:a set mot Venus lovade jag slumpens demoner att gå ut på en lång skogspromenad om hon höll hela vägen och vann! Ganska komiskt och ännu mera komiskt blir det att jag inte vågar annat än att uppfylla löftet och det precis med än gång! Är det inte märkligt hur nära vi har att i nöd och lust åkalla både gudar och djävlar för att få som vi vill!
  Skulle hellre gått och lagt mig en stund men så blir det inte!!

  5 kommentarer:

  Johan Björkqvist sa...

  Siiter också och drömmer om millen på Navarro som borde varit min... Istället fick jag småpengar på Andreev.

  MEKONGS BLOGG sa...

  Jo! Surt sa räven!

  Johan Björkqvist sa...

  Jo, helt säkert. Sen är det ju så att för att verkligen löpa hela eller halva linan ut så måste följande gälla:

  1. Du är extremt likvid (det är liksom en annan pryl om din bank är 2 millar och inte 200 000)
  2. Du har pungkulor som apelsiner

  Gunnar sa...

  Trevligt inlägg Mekong!
  Jag var aldrig inne i dammatchen. Däremot tradade jag första 3 set i Gulbis-matchen. Den oslipade diamanten från Lettland producerade errors på löpande band. Den officiella statistiken sa 1,5 UE per game, jag vill nog påstå att det var betydligt fler...

  Hur den än var med den saken, blev det en hygglig förtjänst.

  Trevlig promenad på dig!

  MEKONGS BLOGG sa...

  Jag löpte tyvärr inte linan ut själv heller!