Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  16 december 2008

  Överlevnadspanik.


  När nu ekonomin snabbt kollapsar dyker nya fenomen upp i USA. Man pratar numera om en slags överlevnadspanik som tycks drabba många. Folk börjar ägna sig åt extremt beteende. Kanske inte så konstigt när bostadspriser rasar, pensionsförsäkringar och aktieportföljer går upp i rök, det är svårt att få krediter och jobben försvinner i hastigt tempo. I många år har "obegränsad" tillgång till pengar gjort en överdådig konsumtion möjlig. Det blir nu mycket traumatiskt för alla de stackare som plötsligt måste lägga om sin livsstil totalt.
  Tidigare välmående individer drabbas av depression och missbruksproblemen breder ut sig. Våld och ren kriminalitet är på uppgång bland människor som försöker bibehålla sin livsstil. Detta brutala uppvaknande bland konsumtionsglada amerikaner lär snart sprid sig till oss i Sverige. Överlevnadsterapeuter är snart en ny yrkesgrupp som lär se dagens ljus när mörkret på allvar sänker sig över ekonomin här i landet.
  Häromdagen körde jag förbi ett hus som var till salu. Jag blev förvånade eftersom det varit så i över ett år! Jag har vissa fakta i målet. Hösten 2007 var det ute till ett pris på 4 miljoner. Ägaren hade redan flyttat till nytt boende och var bjuden 3,8. Girig som den värsta bankir tänkte han avvakta tills 4-miljonersmannen dök upp. Här bedrog snålheten visheten å det grövsta. Jag har nu undersökt saken och huset är numera ute till försäljning för 2,8 miljoner. Förmodligen köptes det för kring den summan för några år sedan. Nu har det stått tomt i över ett år och ägaren har säkert redan drabbts av den överlevnadspanik som hemsöker USA som den värsta epidemi.

  2 kommentarer:

  Anonym sa...

  rätt åt det giriga fanskapet,haha.

  MEKONGS BLOGG sa...

  Förmodligen!