Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  16 december 2008

  Nya häxkonster.

  Ben Bernanke, Fedchefen ni vet, har uttalat nya besvärjelser idag och samtidigt sänkt räntan till 0 %. Den nya trollformeln för dagen heter "Quantitative Easing"! Det betyder antagligen att man trycker upp nya pengar i kolosssalformat för vidare utdelning till banker och finansinstitut och så småningom i förlängningen till alla som vill ha pengar i näven, alla utom skattebetalarna givetvis.
  När man ständigt som Bernanke viftar med trollspön och försöker styra och manipulera marknaderna händer det alltid oanade saker. Idag blev det tendens till en liten dollarkrasch i vardande. Under dagen sjönk dollarn 1,75 % till 89 mot yenen och euron steg 2,6 % till 1,40 mot dollarn. På en dag är detta enorma slag i kursättningen. Fortsätter dessa trender hotar kapitalflykt från dollarn och då blir det dags för nya häxkonster. Jag skulle tro att helikopter-Ben har max några månader kvar på jobbet innan han jagas på flykten av ilskna medborgare.
  Nu när räntorna är rekordlåga och priserna följdaktligen rekordhöga på statsobligationer kan det vara frestande för utländska investerare att sälja av dessa och därmed förstärks dollarfallet framöver.
  Guldpriset rusar också uppåt. Guldwarranten, GOL9D1100SHB, som jag rekommenderade till köp för några veckor sedan går som tåget, eller snarare som en raket. Jag tänker köpa på mig fler imorrn! Guld är en perfekt gardering mot dollarkollaps och mot det mesta elände här i världen!

  3 kommentarer:

  Anonym sa...

  Guld är ren spekulation, spekulation så som den du med jämna mellanrum späder ´galla över när andra gör det. Vad har du egentligen för underliggande värde i guld? Skulle vilja påstå att guld priset är lika uppblåst som dollarkursen, när bubblan en dag spricker kommer den spricka rejält.

  MEKONGS BLOGG sa...

  Jag sprider bara galla över spekulanter som inte vet vad de sysslar med. Speciellt när de är välbetalda och använder andra människors pengar. Vad gäller guld så handlar det även om en gardering mot dollarkollaps eftersom priset på guld är satt i dollar. Ett fallande guldpris i euro kan då vara ett stigande guldpris i dollar!

  teo813 sa...

  Guld är den stabilaste valuta som har funnits i jorden i över 3000 år.

  Den enda spekulation som jag ser är spekulationen om ditt namn Mr Anonym.


  fill your boots!