Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  12 december 2008

  Det ekonomiska läget.

  Storbritanniens premiärminister Gordon Brown påstod igår i parlamentet att han räddat världen. Han möttes förstås av skrattsalvor. Lär knappast finnas någon del av världen just nu som känner sig räddad av någon eller från någonting överhuvudtaget. En och annan bankir är givetvis tacksam mot politiker av Gordon Browns typ men de är väl de enda.
  Den amerikanska senaten nyktrade till inatt och stoppade flodvågen av pengar till diverse lik som särintressen vill hålla liv i. Det är hedervärt men andra krafter lär försöka underminera det stora demokratiska försvarsverk som senaten rest för att försöka rädda skattebetalarna från framtida ruin.
  Det är något av en skandal att den svenska staten inte kunde avvakta utgången av det som händer i USA innan man beslutar om ofattbara belopp till svensk fordonsindustri. Det går inte att ösa miljard efter miljard på ruinhög efter ruinhög. Hur skull det se ut om alla på ett sjukhus ägnade sig åt de döende patienterna och struntade i alla med chans att överleva? Vi är bara i början på en stor depression och det är vansinningt att slösa bort alla skattebetalarnas pengar på dödsdömda banker och företag. Om vi begränsar oss till lilla Sverige så har den svenska staten intagit en sund och avvaktande attityt till alla krav på att öppna en dyrbar akutmottagning för stendöda patienter. Ända tills igår som sagt! Trist men kanske väntat!
  Det är något tragikomiskt att en finansman greps för bedrägeri igår! En fondförvaltare har tydligen slarvat bort 50.000.000.000 dollar. En i mängden kan man tycka men den här hade tydligen mera uppenbart än andra brutit mot lagen.
  ...........
  1.000.000.000.000.000.000.000 %
  Inflationstakten i Zimbabwe just nu! Ekonomer lär tvista om antalet nollor men dessa herrar är ofta inte speciellt duktiga på räkneoperationer även när det handlar om betydligt beskedligare tal typ 400.000.000.000 i utlåning till Baltikum.

  3 kommentarer:

  Anonym sa...

  Du skriver så bra och intressant!

  Mera domedagsprofetior!

  goooooood girl sa...

  your blog is very fine......

  MEKONGS BLOGG sa...

  Kommer säkert mycket snart!