Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  05 december 2008

  Guld och åter guld och ett råttbo!

  Vi tar det tråkiga först, råttboet förstås. Swedbank handlas även idag till under nyemissionskursen. Det är nog mycket oroväckande för Folksam och andra som håller på att slarva bort spararnas pengar på ett sätt som gränsar till förskingring. Borde egentligen anmälas till finansinspektionen. Skulle inte förvåna mig om Folksam är inne och stödköper!
  Idag har mediadrevet och särintressena lyckats pressa ur regeringen 8 miljarder för stimulansåtgärder. Minst 10 gånger den summan kommer råttboet Swedbank att få av regeringen över en natt inom en snar framtid. Det är min prognos. Köp derivat som stiger i värde när aktien faller är mitt speltips för dagen!
  .......
  Riktkurser för bankaktier enligt MEB (Mekongs Enskilda Bank)
  Swedbank 0
  SEB 15 (Stor korv med bröd).
  Nordea 35 (Halv special).
  Handelsbanken 100 (Kanske något högt men jag har en svag punkt för en aktie som varit min favorit vad gäller daytrading).


  Guldskatt från Bolivia!
  .........
  Det finns de som tror på mycket högre guldpriset på lite sikt och det är naturligtvis intressant nu när börserna rasar. Guld är också en bra gardering mot ännu uslare tider och eventuella bubblor vad gäller amerikanska räntor och dollarn själv. Följande guldskimrande fakta kan då vara värda att ta del av!
  1. Det finns 150.000 ton guld runt om i världen.
  2. Allt detta guld får plats på en tennisbana (singelspel) och då blir höjden 28 meter.
  3. Fördelat på hela jordens befolkning blir det 20 gram / människa.
  4. Det efterfrågas 3600 ton guld per år i världen, en siffra som väntas stiga!
  5. Det utvinns 2450 ton guld per år. Produktionen är på ständig nedgång och "peak gold" har förmodligen redan inträffat.
  6. Många centralbanker i västvärlden håller på att dra ner på sina guldreserver men det uppvägs av att centralbanker i gulfstaterna och Ryssland gör tvärtom, i alla fall fram till oljeprisets kollaps.
  7. Förmodligen är vi mitt i inledningen till en stor depression och då är en guld altid bar att ha!
  Ett berg av guld!

  USA:s guldreserv i Fort Knox, Kentucky, 5037 ton, 147 miljoner oz, bara cirka 15 gram per amerikan! Dagspriset blir 771 dollar x 147 miljoner oz = 113.000.000.000 dollar! Låter som en stor summa men räcker bara till kanske 10 % av de pengar som bankirerna ska ha. Inte mycket till reserv när allt kommer omkring!

  Inga kommentarer: