Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  04 december 2008

  En oseriös riksbank.

  Här har vi en man som så sent som i september höjde räntan. Då hade finanskrisen redan pågått ett bra tag. Nu är det någon sorts panik åt andra hållet och sådant beteende inger inget förtroende Det är klart räntan ska ner men under kontrollerade former. Vår svenska krona har redan försvagats rejält sista tiden och nu kan det bara bli värre på den fronten. Vi blir alla allt fattigare i förhållande till utlandet.
  Den svenska kronan har till och med förlorat i värde mot thailändska bath de senaste månaderna och med tanke på hur situationen varit i Thailand under året måste detta vara något av en prestation. Just nu får man 4,1 bath för 1 krona. I flera år har det varit över 5 bath per krona. Ett lite fall på 20 %. Lär inte ens räcka för att kompensera de stackare som investerat i fast egendom i detta riskabla land.
  I USA är räntemarknaden även den misstänkt oseriös. De långa räntorna fortsätter ner och detta samtidigt som Federal Reserve vräker ut pengar och obligationer på marknaden. Obama planerar än värre produktion av dollarsedlar. Så här ser räntorna ut just nu i USA.
  30 år 3,07 % , 10 år 2,54 %, 5 år 1,53 %, 2 år 0,82 %.
  Vem i hela fridens namn lånar ut pengar på 30 år till världshistoriens mest slösaktiga regering och kräver för detta bara 3 % ränta? Det är en något retorisk fråga men som jag skrev härom dagen ger dessa låga räntor anledning till stor oro och det oavsett vilka skälen är till denna prissättning. Panik, deflation, eller stödköp av utlänningar genom politiska manipulationer, det är lika illa vilket som!
  Om detta är en gigantisk räntebubbla och den skulle brisera innebär det ett finansiellt armageddon utan dess like eftersom bubblan i detta fall är staten själv i världens största ekonomi. Bubblan är krasst uttryckt landet självt.
  De enda som då finns kvar att vända sig till för amerikanarna är Gud eller Satan själv och när det gäller imperier på fallrepet är risken stor för att den senare av dessa väsen får överhanden! Det jag menar är att när stridsropen "America first"och"God bless America" börjar höras blir konsekvenserna för resten av oss raka motsatsen.
  ......
  Dagens tennis
  Lite kul kan man fortfarande ha kring tennisbanan!
  Forget (1,5)-Cash (3)
  Jag satsar även idag på "outsidern". Kanske kan vi får 3 set och intressant livehandel!
  .......
  Dagens hockey
  Frölunda (1,85)-(4,8)-Modo (3,85)
  Frölunda har inget flyt just nu och i mina oerfarna ögon är 3,85 på Modo helt OK. Ska även satsa på mer än 5 mål om jag får minst 2,1 i odds!

  4 kommentarer:

  Anonym sa...

  Är lite intresserad av skillnaden på trader och gambler.

  När du tar position i Cash *3 anser du inte då att det redan finns ett spelvärde i honom?

  Blir det 3 set så lär givetvis Cash sjunka och man kan sälja med vinst men med 1-1 i set är ju också 3 ett överodds så varför inte då behålla spelet från början?

  Tack för en bra blogg!

  MEKONGS BLOGG sa...

  Det här är lite av ett skojspel med små insatser! Skillnaden mellan trader och gambler är en intressant fråga. Vi pendlar alla mellan dessa begrepp och vi vet inte alltid på vilken sida vi befinner oss. De flesta bankirer med miljonlöner och bonusar är de största gamblers vi har!

  Anonym sa...

  Du när du säger över fem mål, menar du över 5,5 eller kör du ett asiatiskthandikapp?

  MEKONGS BLOGG sa...

  Över 5 är minst 6!