Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  24 november 2008

  Man svettas på alla nivåer numera.

  Världens rikaste man, han på bilden längst ner, har börjat få det lite svettigt på sistone. Först ska jag dra mina favoritcitat av denne välbärgade herre.
  "Wall Street är det enda ställe dit man åker i Rolls Royce för att lämna över sina pengar till folk som åker tunnelbana"!
  "Finansiella derivat är massförstörelsevapen"!
  Det sistnämnda citatet kan Warren Buffet få äta upp rejält eftersom han och hans bolag Berkshire Hathaway ställt ut säljoptioner för hiskeliga belopp på olika aktieindex, derivat som orsakar förluster i en fallande marknad. I värsta scenariot står mer än 35 miljarder dollar på spel men så illa lär det kanske inte gå. Han har uppenbarligen inte läst min blogg sista halvåret för då hade han kanske gjort tvärtom och tjänat "en slant". Och "stackarn" har
  dessutom gjort stora investeringar i bolag som General Electric och Goldman Sachs till uselt höga kurser. Skämt åsido! Tokrally på börsen idag och alltihop på grund av miljardregn över en bank där aktieägarna märkligt nog försetts med gyllene fallskärmar. Just nu klockan 19:13 är aktien i Citigroup upp 49,87 %. Vilken meningslös precision i siffrorna, eller hur?
  De fem säljwarranter jag rekommenderade förra veckan har gått hyfsat. Särskilt den guldbaserade GO
  L9D1100SHB som jag köpte till kursen 1,65. Den står idag i 2,63, en nätt liten uppgång på 59 %. Jag tänker inte sälja, snarare tvärtom. Ett perfekt instrument att äga om värdet på dollar börjar svikta. Idag faller dollarn rejält samtidigt som guldet rusar! Jag tror det kommer att fortsätta så framöver med vissa smärre bakslag!

  2 kommentarer:

  Oskar sa...

  Hej! Bra blogg. Alltid läsvärda inlägg!

  MEKONGS BLOGG sa...

  Tack!