Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  25 november 2008

  Snart dags för jultallrik.


  Tallriksmotivet föreställer den framlidne kamreren Giribuk Swedlund, den som senast arbetade med kreditbedömningar på Swedbank. Det är bara de allra äldsta trotjänarna som idag överhuvudtaget minns denne återupprättade hjälte från forntiden. Barnbarnen gav sitt skriftliga samtycke så att den gamle giribuken i all sin prakt kunde stå modell för bankens julkollektion av porslin.
  .......
  Anställda på Swedbank får i år äta julbord på specialdesignade tallrikar. Envisa rykten gör gällande att förätten lär komma att bestå av frystorkat barkbröd från Baltikum. Banken anpassar sig helt enkelt till tidens anda och kommer även att hoppa över det traditionella smörgåsbordet. Man nöjer sig med frystorkad svartsoppa ur försvarets överskottslager från 1943. Man kommer att tillaga måltiden i ett soppkök inhandlat från försvarets överskottlager anno 1954. För att muntra upp tillställningen har själva soppköket byggts om till vedeldning. Givetvis kommer soppan att kokas upp med förfallna skuldsedlar från Baltikum. Desserten lär bli frystorkad blåbärssoppa ur finska försvarets överskottslager för vinterkrigföring.
  Detta var lite skvaller från er alldeles egen insider Mekong. Nu tar vi tag i ekonomin på allvar och ägnar oss åt annat spännande, bland annat ekonomiska prognoser.
  .....
  Den enda som opponerade sig mot Swedbanks nyemission idag var småspararnas organisation, Aktiespararnas representant Tore Liedholm, som talade om katastrof. Organisationen ska ha all heder av detta.
  Jag anser att de 12,4 miljarder som satsas på Swedbank, de flesta använder givetvis andra människors pengar (Folksam), är rena hasardspelet och dessutom med taskiga odds. Fy skäms! Er skam blir stor och det mycket snart.
  ........
  Jämförelse mellan SEB (Skandinaviska Enskilda Banken) och MEB (Mekongs Enskilda Bank) gällande konjunkturprognoser för 2009.
  .......
  BNP 2009
  SEB -1,4 %
  MEB -3,0
  .....
  KPI 2009
  SEB 1,2 %
  MEB 0,8 %
  ........
  Öppen arbetslöshet
  SEB 7,9 %
  MEB 11,4 %
  .......
  Privat konsumtion
  SEB 0,1 %
  MEB -2,5 %
  .......
  Reproränta
  SEB 1,50 %
  MEB 1,00 %
  ......
  MEB:s riktkurser för svensk bankaktier.
  ......
  Handelsbanken 100 kronor
  Nordea 40 kronor
  SEB 10 kronor (korv med bröd)
  Swedbank 0 kronor
  .....
  Dagens fotboll
  BATE Borisov (7,2)-(4,1)-Real Madrid (1,6)
  Det spanska storlaget är under isen just nu och många är skadade och laget ska spela borta i ett svinkallt Ryssland. Över 7 i odds på hemmaseger låter hyfsa i mina oerfarna öron!
  Villareal-Manchester United
  Här spelar jag över, alltså på mer än 2 mål! 2,6 i odds för detta spel!

  5 kommentarer:

  Anonym sa...

  Hej, din analys avseende Sverige håller jag med om. Det skulle vara intressant om du gav en kort analys angående ditt kära Thailand.
  Läste precis att regeringsmotståndarna har ockuperat flygplatsen. Risk för bestående oroligheter i Vinter eller? Tack för en bra blogg.
  Africanperk

  stahanof sa...

  Hej Har du provat CFD hos CMC Markets är ju perfekt för en daytrader Swedbank högst 61,50 nu 53,50. Med CFD kan man sälja utan att ha aktierna.

  MEKONGS BLOGG sa...

  Det är den ekonomiska överklassen som demonstrerar i Bangkok och som vill ha en militärkupp! Förre premiärminister Taksin är otroligt populär hos den fattiga majoriteten på landsbygden och hans anhängare vinner lätt alla val!

  MEKONGS BLOGG sa...

  Jag känner till CFM Markets. Jag är ingen daytrayder på heltid utan agerar bara ibland!

  Anonym sa...

  Jag har en fråga, när du spelar över två mål är det egentligen över 2,5 du spelar va? Annars kan du omöjligt få så högt odds om du spelar det som är hadikapp över 2 och som är ett asiatiskt handikapp.