Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  02 november 2008

  När himmel och helvete byter plats.

  En gång för länge länge sedan fanns det långt långt bort ett litet kungagarike. I kungariket fanns det en liten bank. Den lilla banken hade förlorat alla sina pengar så den var mycket rutten. Chefen för ruttna banken gick till kungen och ville ha hjälp. Kungen tyckte allting som syntes från kungens slottsbalkong var viktigt och eftersom ruttna banken syntes från slottsbalkongen så var den viktig.
  -Jag vill ha en miljard, sa chefen för ruttna banken till kungen.
  -Jajamän, svarade kungen och gav chefen för ruttna banken 1 miljard.
  Chefen för ruttna banken blev jätteglad och beslöt sig genast för att använda en mycket liten del av sin stora bonus till att köpa champagne till personalen.
  -Egentligen vill jag ha 5 miljarder, sa chefen för ruttna banken till kungen.
  -Jajamän, svarade kungen och gav chefen för ruttna banken 5 miljarder för kungen trodde att allt som syntes från slottsbalkongen var det viktigaste som fanns i hela kungariket.
  I själva verket låg det som var viktigast i en mycket avlägsen del av kungariket. Det låg så långt långt bort att det egentligen inte ens fanns. Det fanns inte ens i kungens fantasi. Det var ett jättestort företag som tillverkade bilar som ingen ville köpa och företaget hade sparkat ut 10.000 på gatan. Alla 10.000 grät och skrek och beklagade sig och chefen för bilföretaget och alla 10.000 åkte till kungen för att be om hjälp.
  -Vi vill ha en miljard, skrek de men kungen blev jätterädd för han hade aldrig sett så många konstiga människor och vågade inte släppa in dom i slottet.
  Han var i alla fall en generös natur och gav dem pengar till en ny arbetsförmedling.
  Efter en tid bestämde sig bilföretaget för att slå igen och 100.000 skulle förlora sina jobb. Ännu en gång åkte alla till kungen för att be om hjälp.
  -Vi vill ha 5 miljarder, skrek de men kungen blev jätterädd för han hade aldrig sett så många konstiga människor och vågade inte släppa in dom i slottet.
  Han var i alla fall en generös natur och gav dem pengar till 5 nya arbetsförmedlingar.
  Så kan det gå, mina vänner, när himmel och helve byter plats men som tur är var det länge länge sedan detta hemska hände och det var på en plats långt långt bort.

  Bankiren min som i helvetet är,
  Helgat varde ditt namn,
  Allting tillkommer ditt rike.
  Ske din vilja, såsom i helvetet,
  Så ock här i landet.
  Era dagliga skulder giv oss i dag,
  Och förlåt dem alla deras skulder,
  Såsom ock vi förlåta alla bankirer som oss skyldiga äro,
  Och inled dem icke i frestelse,
  Utan fräls alla bankirer ifrån ondo.
  Ty riket är bankirernas och makten och härligheten
  I evighet.
  Amen.


  Inga kommentarer: