Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  01 november 2008

  Om man nu ändå ska börja spela poker.


  Jag fick en fråga om vilka råd jag kan ge den som vill börja spela poker. Jag listar några punkter av intresse!
  .......
  1. Börja inte spela poker, särskilt inte på nätet!
  2. Om man ändå ska börja spela poker lär väl Texas Holdem vara det som lockar! Köp en bra bok om spelets grunder och läs den noga flera gånger. Läs viktiga avsnitt ur boken varje dag!
  3. De finns 169 starthänder och man måste lära sig skillnaden i värde på alla dessa som ett rinnande vatten, ända från E-E ner till 7-2 i olika färger. Det finns många hyfsade spelare som tycker 10-8 i olika färger är spelvärda men den starthanden kommer ändå bara som nummer 72 på listan osv osv.
  4. Man måste lära sig pottodds som ett rinnande vatten. Man får ett par på given med 6 % chans, man förbättrar paret på floppen till en triss med 12 % chans, man får in en öppen stege med två kort kvar med 31,5 % chans osv osv. Dessa siffror avgör om potten är tillräckligt stor för att vara värd att slåss om i relation till det egna riskkapitalet.
  5. Man måste lära sig allt om positionsspel som är avgörande viktigt i Holdem. Ett mellanpar i tidig position är mycket mindre värt jämfört med att sitta sist osv osv.
  6. Sammanfatta allt som är viktigt och läs igenom allting noga inför varje turnering. En timmes förberedelser inför en turnering är ett minimum och man vill spela seriöst och det gäller all spelnivåer.
  7. Se till att tillämpa alla teoretisk kunskaper i praktiken. Jag brukar ha en lapp i fickan med viktiga pokerråd när jag spelar liveturneringar som jag läser varje gång jag går på toaletten. Man måste hela tiden påminna sig om att man inte ska slira och slarva med hur man spelar!
  8. Även en elitspelare lägger ner minst 50 % av all pokertid på teoretiska studier, på diskussioner om poker, på funderingar och analyser av som gick bra och dåligt i den senaste turneringen.
  9. Man ska föra noggrann dagbok om alla sina turneringar för att lära sig av sina misstag men även minnas det som är bra. Man får aldrig förväxla tur med skicklighet. Extremt vanligt misstag! Man ska också bokföra vinster och förluster noga!
  10. Försök att inte blanda in känslor för mycket i spelet. Det är ointressant hur det går en viss dag. Det är bara en av oändligt många dagar och tur eller otur har ingenting alls att göra med om man långsiktigt tjänar pengar på poker eller inte.

  Inga kommentarer: