Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  08 november 2008

  Idag är det lördag och Mekong skriver dagbok.

  10:28
  Igår eftermiddag bad jag min fru att köpa med sig en flaska Laphroaig, världens bästa whisky, när hon var på väg hem och jag själv var upptagen med annat och Vera Z. Denna något triviala händelse utvecklade sig till något mycket berättansvärt. Hon fick nämligen visa upp legitimation för att få med sig dessa gudomliga droppar därifrån. För en kvinna som är 36 år måste detta var en av de bästa kompimanger man kan få.
  Själv var jag upptagen med en del saker igår kväll som påkallade absolut nykterhet men när jag väl hade chansen att fira Vera Z och hennes "tennisbragd" med en 3-dubbel whisky någonstans kring midnatt så tog jag den inte. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta åt denna lilla "incident". Oroande nog är jag benägen att tillskriva hela saken min höga ålder.
  10:39
  Vera Z (1,87)-Elena D (2,12)
  Jag minns en gång för länge sedan när jag såg en roulettelkula stanna på svart färg 17 gånger i rad. Singlar man slant 17 gånger finns det 131.072 möjliga utfall om nu någon är intresserad av ett närmevärde! På detta kasinom kunde stora insatser göras. Efter 10 svarta utfall sattes det inte längre en enda marker på svart. Däremot började högarna av insatser på rött bli allt större för varje svart nummer som kulan landade på. När 15 svarta kommit upp var insatserna på rött enorma. Ni förstår givetvis den viktiga princip jag förklarat här. Slumpen har inget minne och vinsprocentchanserna ändrar sig icke ett dugg av historiska skäl! Ändå är detta ett av de vanligaste misstag som människor gör när investerar kontanter på slumpmässiga fenomen. Inom poker är det en mycket vanlig inställning som kostar stora pengar. "Varför är det aldrig min tur"?
  Nu är tennismatcher icke oberoende variabler såsom roulettekulor men principen att det är dags för Vera Z att förlora tänker jag bestrida. Till och med marknaden har handlat upp henne till favoritstatus i matchen mot Elena om än något knappt. Jag tänker alltså gå in tungt på Vera redan före match. "The trend is your best friend"! Haka på trenden tills den bryts säger matematiken och det sammanfattar vetenskapens syn i ett nötskal.
  Om någon undrar så spelade jag tyvärr inte själv den där gången när "the black run" inträffade. En hundralapp på svart som fått ligga kvar hade stigit tusenfallt i värde redan efter 10 kulor.
  12:41
  Vi har varit ute och handlat förnödenheter. Äntligen har julmusten kommit! Det var på tiden. Och på min frus inrådan inköptes en flaska chockrosa champagne inpackad i chockrosa tyg. Riktigt pinsamt faktiskt men vad gör man inte för husfridens skull.
  13:03
  Arsenal (3,65)-Manchester United (2,32)
  Går det bra på en marknad som man behärskar blir det lätt att man går in på en marknad man inte behärskar. Inget fel med det men man bör minska ner på riskkpitalet! Hemmaseger till 3,65 får det allt bli en slant på. Dessutom gillar jag att spela över (> 2 mål) på fotbollsmatcher och det gör jag även här! En liten oddslektion kan vara på sin plats! Vad blir det rättvisa oddset på oavgjort? Jo! 1/(1-1/3,65-1/2,32) = 3,39 vilket stämmer rätt bra med Betfair givetvis (3,3). För rättvisa odds är summan av de inverterade oddsen alltid 1 (eller mycket nära). För Svenka Spel är den summan 1,25 vilket är sämre än vad den kinesiska spelmaffian erbjuder i Bangkok! Skandalöst var ordet!
  15:43
  2-1 till Arsenal. Snacka om jackpott! Oddsen på Vera har sjunkit under dagen. Kom själv in med 10 k på 1,8.
  15:48
  Dementieva bröt direkt och oddset på henne sjönk till 1,76. Z bröt tillbaka och oddset på Z är tillbaka på 1,8! Heja damerna!
  16:23
  Breakfest breakfest hela dan!
  16:47
  Jag har absolut kontroll på slumpens demoner idag, även på Veras demoner! 12 k grön på Z och nollad på D. Kunde varit mer utan fegspel. Kan faktiskt gröna ut mig till 8 k på båda just nu men 1,46 i odds på Dementieva efter första set är en matematisk vansinnighet! Hon har "max 50 %" chans att vinna varje set framöver och då borde hon stå i 1,25!
  17:10
  Jag tog ett bett ur surdegen och grönade ut mig till 6 k på båda! Samtidigt fick jag veta varför min fru gillar Zvonareva! "Hon är alltid anständigt klädd", sa hon! I klartext a la Mekong betyder det att hon inte springer omkring och viftar med pattarna!
  17:55
  En oddshandlares dröm! Cirka 9 k grön på båda. Kunde varit mångdubbelt mer!
  18:04
  Snyggt jobbat Vera!
  18:10
  Jankovic (2,18)-V Williams (1,84)
  Jag kör hårt på Jankovic från början! Vi har redan öppnat den chockrosa champagnen här hemma. Jag dricker whisky för att orka med!
  18:15
  What´s luck got to do with it!
  18:33
  Världsettan är pressad. Hon spelar mycket turneringar och risken är att hon är sliten.
  21:20
  Jankovic förlorade! Det är bara till att bokföra en förlust. Det blir en intressant finalmatch imorgon!
  02:48
  Jag vann precis 3000 i en pokerturnering. En passande avslutning på kvällen. Godnatt!!

  4 kommentarer:

  Peter sa...

  För varje gång kulan hamnar på svart så närmar det sig att den ska komma på röd, eller noll.
  Det många bortser från är att för varje ny gång kulan sätts igång så är det strax under 50% att kulan ska hamna på röd oavsett hur många gånger den hamnat på svart innan.

  MEKONGS BLOGG! sa...

  Så sant som det är sagt! Visst kommer rött förr eller senare men det gäller att inte gå bankrutt i förtid. Och vad beträffar nästkommande kula är givetvis chansen för en viss färg alltid lika stor, 18 av 37 = 48,6 %.

  Anonym sa...

  I många år bad Svenska Spel regeringarna om att få öka återbetalningen på lången från 80% till mer konkurrenskraftiga 90% men det blev nej varje gång. 2004 tröttnade man och började sätta 90%-odds på hemma- och bortaseger och sedan fick krysset "offra sig" för att man skulle hålla de där 80 procenten totalt. Därav dessa superlåga odds, men det visste ni säkert redan.

  Tycker det är mer pinsamt när man ser sk tipsexperter ta med Premier League-kryss för 2.20 i sina spelförslag.

  MEKONGS BLOGG! sa...

  Så sant!