Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  17 november 2008

  Champansernas planet.  Champansernas onda ande sveper över världen. Aldrig har så få haft så många lik i så stora garderober!
  .......
  Spekulationstips för bottenfiskare och optimister!
  Några aktietips kan jag tänka mig att komma med men till något lägre kurser än idag.
  1. Handelsbanken är ett tänkbart köp vid 100 kronor.
  2. Telenor är ett tänkbart köp redan till dagens kurs.
  3. StatoilHydro är ett tänkbart köp vid 100 kronor och dit är det bara 10 %.
  Spekulationstips för pessimister och realister!
  De som tror på en dyster framtid kan fundera över följande säljwarranter. Jag köper själv då och då bland dessa derivat.
  1. SWE9N45CBK. Spekulationswarrant i en Swedbankkrasch som går ut 18 feb 2009.
  2. SWE9N50SHB. Spekulationswarrant i en Swedbankkrasch som går ut 20 feb 2009.
  3. SEB9N 60SHB. Spekulationswarrant i en SEB-krasch som går ut 18 feb 2009.
  4. SEB9N 50CBK. Spekulationswarrant i en SEB-krasch som går ut 20 feb 2009.

  5. GOL9D1100SHB. En köpwarrant som spekulerar i dollarkrasch och rusning för guldpriset som går ut, alltså löses in, 17 apr 2009.

  De så kallade Champanserna är en ny art som börjat dominera vår planet. Människosläktet, skapelsens krona är uppenbarligen på nedgång nu när champanserna tillåtit att breda ut sig. Vad är detta för art och vilka karaktäristiska egenskaper kännetecknar artens så destruktiva individer? Själva namnet, champans, är taget från två begrepp.
  För det första det så kallade dryckesbegreppet champagne, och för det andra apbegreppet chimpans. Intelligensmässigt och socialt är arten champanser underlägsen arten chimpanser. De har dåligt sifferminne och usel förmåga att förutse konsekvenser av sina handlingar. Precis som chimpanser är de allätare men drar sig inte för vare sig att äta as eller att nedlägga större byten av format. Kan även parasitera på stora bytesdjur genom att hålla liv i dessa längre perioder.
  Vid alla måltider vad nu dessa än må bestå av är drycken alltid den samma. Det handlar om exklusiva sorter av den finaste champagne. Den ger man aldrig avkall på och därför förvarar man stora mängder buteljer på strategiska platser över hela jorden.
  Champanserna är mycket listiga och hänsynslösa bestar som är experter på att dupera och bedra sin omgivning. När denna väl är invaggad i trygg förvissning och tillit slår champanserna till och då kan hela länder fullständigt ödeläggas.
  Vilka tillhör nu denna art, en art som så destruktivt släppt löst det finansiella armageddon som nu hotar människosläktet? Jag listar några huvudgrupper nedan!

  1. Bankirer, och det gäller alla av dem, som ruinerat vår jord och vår framtid för lång tid framöver.
  2. Politiker, och det gäller nästan alla av dem, som dansar regndanser runt olika bål där man eldar med mänsklighetens pengar, aldrig med sina egna, och ägnar sig åt alla möjliga trolkonster och besvärjelser. Dessa sorgliga uppenbarelser med stor förkärlek för meningslöst pladder för de kan icke bättre. Dessa usla varelser med sina innehållslösa möten för de kan icke bättre. Dessa dödens budbärare som försöker skuldsätta hela vår art ända upp över stratosfären med den enda avsikten att behålla sina maktpositioner för är det något de kan så är det det.
  3. Horden av de ekonomer som är beroende av ovanstående charlataner på alla sätt och vis. Tror sig ofta hålla på med vetenskap när de i själva verket saknar de mest elementära matematiska kunskaper och analysförmåga. Denna sort är särskilt destruktiv när de med bankirers välsingnelse lyckas dupera politiker.
  4. Den mängd av misslyckade men ytterst giriga makthavare och direktörer som nu i mängder försöker kapa åt sig en skärv när den friska delen av mänsklighetens surt förvärvade tillgångar ska fördelas!

  3 kommentarer:

  Anonym sa...

  Vad tradar du nu när tennisen är slut för året ? Kör du snooker bara eller någon annan sport också. Hur är snooker att trada egentligen. Svänger det lika mycket som i tennis och hur ofta går det snookermatcher som man kan trada ? Håller själv på att sätta mig in i att trada fotboll nu när det inte är någon tennis.

  Mekongs blogg sa...

  Snooker svänger tom snabbare ibland. Tyvärr ont om turneringar och ibland dålig likviditet i mindre viktiga matcher.

  Nicholas sa...

  Våra polikter är inkompetenta. Skrev detta på ett annat forum om statsskulden.

  Varför betalar vi inte av den? Varför är politiker inkompetenta? Varför har ingen tagit ansvar för att vi i dagsläget har en statsskuld på över 1,100 miljarder kronor? Om man är ledare för ett land hur kan man lyckas att göra så här? Är man helt jävla blåst?

  Fakta:
  Dagens skuld:
  1 141 645 589 502 SEK

  Antal invånare i Sverige:
  9 182 927

  Utslaget per invånare är skulden
  124 322 SEK

  Nu till det mest skrämmande. Vi betalar ränta på dessa pengar varje år.
  Prognosen för 2008 är:
  41 000 000 000 SEK.

  Utslaget per invånare blir det
  4 465 SEK per år.

  Per månad blir det alltså:
  372 SEK per invånare i hela Sverige!!

  Det är så sjukt att man bara storknar. Min första tanke är ju att va fan betalar vi inte av skiten för? Man hade ju kunnat gjort väldigt mycket annat för dom pengarna. Men nu till det värsta. Från 1988-2007. Hur mycket tror ni att vi har betalt på statsskulden totalt i ränta?
  Svaret är:
  1 444 355 000 000 SEK!!

  Utslaget per person blir det:
  157 286 SEK.

  Om politikerna och våra folkvalda ledare hade varit kompetenta hade dom dom betalt av skiten på några år. Höjt skatten eller vad som helst. Då hade våra skattepengar sluppit att dräneras på kapital varje månad. Vi har ju redan nu betalt långt mer i räntor än vad skulden är. 126,5%. Folk pratar om att SMS lån är bara idioter som tar. Men vad har våra politiker gjort? 126,5% effektiv ränta hittills. Och det räcker inte. Då har jag inte räknat på åren innan 1988. Vi har haft statsskuld sedan 1975 minst. Sjukt.