Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  20 oktober 2008

  Tennisbörsen.


  Fröken S har tyvärr ont i axeln men hon gör sig bra även på stranden! Skadan är rätt allvarlig och ett klart hot mot karriären.

  Hög tid att återvända till den lugna tennisbörsen efter gårdagens dystopi om en hotande dollarkollaps och de trista konsekvenserna av överdriven konsumtion av öl. Finns hela 5 turneringar och massor av matcher att analysera. Som vanligt kommer man säkert att missa någon godbit där någon 100-oddsare vänder på steken och vinner. Problemet är att man inte kan bevaka allt. Jag behöver en kvalificerad medarbetare som biträde men tyvärr finns det ont om sådan. Säkert lättare att få tag i en hjärnkirurg.
  Arvidsson (2,22)-Lisicki (1,80)
  Sofias första match i Fortis Championships. Inte ens på tennisbanan slipper man ifrån en kraschad bank. Svårtippad match och därföra avvaktar jag livehandeln.
  Robredo (1,85)-Llodra (2,2)
  Bra odds på spanjoren även om L spelar på hemmaplan i Lyon. Jag startar med rejäla slantar.
  ............
  Swedbank (5)-Baltikum (1,25)
  Kan inte låta bli att lämna tennisbanan en stund. Denna gastkramande match pågår för fullt och den minnesgode läsaren ser att jag sänkt oddset på att banken ska vinna matchen. Som jag ser det har Baltikum fortfarande 80 % vinstchans, alltså att knäcka banken och nollställa aktiekursen!
  Naturligtvis är det matematisk idioti att sätta exakta siffror på något som hör framtiden till och det är mest ekonomer och politiker som sysslar med sådant. I bästa fall kan man som matematiker placera in händelser och utfall inom vissa intervall och tilldela dessa intervall nya intervall av sannolikheter. Hänger ni med? Ett exempel! En finansminister jobbar hårt med sin analys och kommer fram till att han bedömer tillväxten i Sverige till typ 1,5 % (?) nästa år. En matematiker typ Mekong skulle uttrycka sig på följande vis. Efter att ha undersökt saken så tror jag att chansen för att vi ska få en negativ tillväxt i den svenska ekonomin nästa år är större än 70%. Lite vagare men mycket mera trovärdigt! Eller hur?

  Inga kommentarer: