Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  05 oktober 2008

  Är min fru en häxa?


  Att det jag ska berätta nu faktiskt är sant är spännande men egentligen ganska oroväckande. I Thailand ordnar spelmaffian ett nummerlotteri med gamla anor från New York. Man spelar på ett 2-siffrigt nummer och får 70 gånger insatsen om man vinner. Ganska bra utdelning och mycket bättre än Svenska Spels lotto eller stryktips. Den vinnande siffran tar man från aktieindex i Bangkok eller från det statliga lotteriet. När det handlar om det statliga lotteriet kan man även satsa på de 3 sista siffrorna och då får man 500 gånger insatsen om man träffar rätt.
  Klockan 6 på morgonen den första oktober vaknar min fru efter att ha drömt att nummer 11 eller 19 kommer att vinna. Hon slänger sig på telefonen och ringer till Thailand. Det är en timme kvar till dragning. Hon ser själv till att via släktingar satsa 1000 bath (200 kronor) på dessa nummer. Ni kan själva räkna ut vad som väntar. Det 3 sista siffrorna i dragningen var 911.
  Det blev givetvis fest hos många av de släktingar som min fru ringde till men även tandagnisslan hos de som inte svarade i telefon eller satsade för lite. Hennes bror satsade 1 krona och vann alltså 70! Det fanns en som satsade 100 kronor på 911 och vann 50.000.
  För min fru är denna händelse inte speciellt intressant. Den är faktiskt så ointressant att jag fick reda på saken först idag. Min första tanke är givetvis att få reda på hur det ska gå i diverse tennismatcher på förhand men så enkelt är det tydligen inte. Det har gått 10 år sedan hon senast fick förhandsinformation om ett vinnande lotterinummer.
  Funderar man på den här händelsen är den egentligen ganska skrämmande. Jag var tvungen att ställa en avgörande fråga till min fru. Är du en häxa? Hon blev sur men svarade på frågan. "En häxa är en varelse som dricker blod och kokar soppa på alla möjliga obehagligheter. Någon som gör gott är tvärtom. Jag är en ängel"! Dessa argument har jag ingen större lust att försöka vederlägga!
  Historien slutar nu inte här. Det som gör åtminstone mig något kallsvettig till sinnes är att min fru "känner till" det vinnande nummret i den lotteridragning som äger rum den 16 oktober!

  4 kommentarer:

  Anonym sa...

  Bättre än på stryktipset beror på hur man ser på saken. Vet man vad man sysslar med är det inga problem att vinna tillbaka mer än 70% där. Tack för bloggen btw, tycker om att du förklarar finanskrisen för mig som är helt väck på ekonomi och aktier.

  MR MEKONG! sa...

  Sant! Stryktips har ju faktiskt ett moment av skicklighet!

  Axel sa...

  Gillar din blogg skarpt. Undrar också om dina tankar kring bostadsmarknaden. Ser det lika dystert ut där tror du? Har sedan ett tag bokat ett nyproducerat hus och undrar om jag ska hoppa av med tanke på allt som händer. Känns ju jobbigt att hoppa på något som man eventuellt kan köpa billigare om något år.

  MR MEKONG! sa...

  Priserna lär sjunka rejält framöver!