Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  04 oktober 2008

  Warren Edward Buffett och snookerbörsen.

  Ricky Walden, rankad 35 i världen, vann sensationellt över Selby i semifinalen i Shaghai. Kurvan ovan är Waldens vinstprocentchans på "snookerbörsen" under matchens gång. Han låg under i sin tredje match i rad och vände till seger. Walden stod i 50 gånger pengarna ett tag. Snookerbörsen är klart lönsammare än dess trista kusin som handlar med aktier, åtminstone för vissa av oss.


  Han är världens skickligaste investerare och följdaktligen stundtals världens rikaste man beroende på börsens utveckling. 78 år gammal men i full verksamhet. I svenska pengar är han god för cirka 350.000.000.000 (50 miljarder dollar). Märkligt nog tjänar han mest pengar på aktier i bolag av typen Coca Cola och McDonalds. Berkshire Hathaway heter det bolag som kontrollerar hans tillgångar. Bolagt är börsnoterat. Det räckte med att investera "småsummor" i Berkshire Hathaway på 60-talet för att idag ha tjänat hundratals miljoner.
  Nu under finanskraschen har han till förmånliga villkor investerat i bolag som Goldman Sachs och General Electric. Warren Buffet sa häromdagen i en interviu att han har som princip att alltid ha 10 miljarder dollar i kontanter för att kunna göra affärer snabbt när chansen dyker upp.

  Buffet skydde förr om åren media som pesten men numera syns han på CNBC var och varannan dag. Han är uppenbarligen mycket svag för denna vackra blondin som brukar interviua honom! Hon heter Rebecca Quick, kallas Becky, och är faktiskt 36 år gammal.

  2 kommentarer:

  Cecilia sa...

  Nejdå det är inte du som är för gammal. Jag gymmar hon är hos gymmets barnvakt:)

  MR MEKONG! sa...

  Tack för det!