Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  22 oktober 2008

  Ekonomernas dödsdans mot katastrofen drar ner oss alla i elände.


  "El sueño de la razón produce monstruos" eller "Förnuftets sömn skapar monster", är en av Goyas mest berömda bilder och en bra illustaration till världens pågående march mot ekonomisk katastrof. Blodsugande monster har tagit över världen och suger livet ur allt förnuftigt och sunt.
  ............
  Varje politisk åtgärd som för vår planet närmare ekonomisk katastrof motiveras hela tiden med att annars blir det värre. Det handlar hela tiden om den moraliskt vedervärdiga principen att den som har lyckats och har pengar kvar ska "ge" alla sina pengar till den som har misslyckats och förlorat sina. Snart har löften utställts som motsvarar hela vår planets produktion under 1 år och dessa ofattbara belopp ska kastas ner i misslyckade bankirers svarta hål. För annars blir det värre gastar charlatanerna, ekonomerna och politikerna! Och när det väl blir som värst kommer kejsaren att vara naken men ännu viktigare bankrutt. Det levande och sunda ska offra sig för det döda och sjuka och sedan när allt är dött och ödelagt kommer krafter som vi glömt bort att dominera en värld som inte längre styrs av moral och etiska principer.
  Att denna apokalyptiska princip har spridits runt världen som en löpeld är upprörande. Det är de slutgiltiga misslyckande för alla de bankirer och deras medlöpare som driver politikerna framför sig mot ett finansiellt armageddon.
  Igår föreslog tokstollen i Paris, presidenten, att nu när bankerna har tagits om hand borde vi samla ihop pengar i en gigantisk fond och dela ut dessa till behövande företag. Samma sak igen! Samla in pengar från det friska och ge till de sjuka så alla får dö sotdöden tillsammans i någon sorts djävulsk solidaritet. Skrämmande! "Det är lite indisk änkebränning över det hela", eller hur? "Om en dör måste alla dö"!
  Här i Sverige har 1500 miljarder ställts ut som garantier till svenska banker. Det motsvarar halva vår BNP under 1 år. Och skattebetalarna ska inte drabbas osv, ej heller aktieägarna som får behålla sin utdelning. Struntprat från makthavare som redan ser sig som hjältar.
  Hela länder närmar sig snabbt "konkurs" runt omkring oss. Island har redan fallit, Ukraina, Baltikum (Swedbank, SEB), Ungern och resten av östeuropa följer snart efter. Listan kommer att bli lång och länderna större och större!
  Följande godnattsaga kan ni berätta för era barn och barnbarn.
  Det var en gång en bankir och en politiker som skulle ut på en lång ökenvandring. Bankiren var mycket rik för han hade förlorat sin bank. Politikern var också mycket rik för han hade förlorat sitt land. Eftersom de nu skulle ut på en mycket lång och plågsam ökenvandring var de tvungna att köpa mycket proviant för att ha en chans att överleva. Bankiren var vegetarian så han köpte ruttna apelsiner, maskätna äpplen och annat skämmigt för han hade lärt sig att överleva på sådan diet. Politikern köpte mögligt kött och stinkande mjölprodukter för alla sina pengar för han hade lärt av ekonomerna att satsa allt på sådant som luktade illa och var missfärgat.....................
  .........
  Dags att leta reda på en tennisbana som inte är sponsrad av en misslyckad bank. Inte så lätt som man kan tro!
  Schwank (1,93)-Nieminen (2,06)
  Finnen har gjort mig besviken på sista tiden så jag startar på Argentina.
  Cornet (1,85)-Kirilenko (2,1)
  Datorn varnar högeligen för Kirilenko och föreslår all-in på henne! Riktigt så mycket blir det inte
  men snål tänker jag inte vara.
  Annars blir det livehandel för alla slantar!

  Inga kommentarer: