Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  27 oktober 2008

  Börskrascherna är politikerstyrda och inget annat.

  1. Robin Söderling är bara att gratulera till sin fina turneringsvinst. En gastkramande tillställning som jag tyvärr icke tradade på.
  2. Swedbank vill ha in 12 miljarder från aktieägarna. Snacka om att slänga pengar i ett svart hål. Folksam och AMF är några av storägarna som tänker spela rysk roulette med småsparares pengar och framtid, och detta med 5 patroner i revolvern. Det är tur man inte är försäkrad i Folksam. Tyvärr har jag nog en gammal företagsansluten pensionsförsäkring i AMF. Vad är nu Mekongs dagsodds för stora bankkonkurser i Sverige? Carnegies lilla krasch räknas liksom inte och det är obegripligt att man lånar ut 1 miljard till detta kadaver!
  Swedbank (9)-Baltkum (1,11) Mindre än 10 % chans att det inte blir en krasch pga Baltikum.
  SEB (3)-Baltikum (1,5) Mindre än 33 % chans att SEB besegrar balterna.
  3. Länder som IMF förmodligen får rädda undan krasch är ganska lång. Island, Ukraina, Vitryssland, Ungerna, Pakistan, Argentina, Ecuador, Venezuela, Sydafrika, Turkiet, Serbien, Kazakstan och Indonesien. Venezuela är en sensationell kandidat som så sent som i somras var ett stenrikt oljeland med ofattabara ekonomiska muskler.
  Jag har egna kraschkandidater framöver och bland dessa återfinns Österrike, Italien, Spanien och ofattbart nog Storbrittanien. Så mycket elände framöver och "alla" pengar har redan lovats bort till bankirerna! Minns, mina vänner, att kejsaren är naken, nästa gång som mäktiga män pratar strunt och vill försöka pantsätta allas vår framtid. Och sedan ha mage att påstå att vi alla tjänar på det.
  ........
  Börskrascherna är politikerstyrda och inget annat! Här förklarar jag varför!
  ...........
  a. Världens regeringar har med ofantliga belopp räddat banker och garanterat att pengar insatta i bankerna är 100 % säkra! Ändå är alltihopa ett stor misslyckande som bara blir värre och värre.
  b. Politikerna sänder ut följande signal. Varför ska man äga osäkra aktier? Bäst att sälja dessa och sätta in pengarna på banken eller i statsobligationer. Detta är precis vad som hänt! Bort från börsen och in med pengarna på konto. Där är pengarna stensäkra säger makthavarna, där och ingen annanstans! Det är alltså idiotiskt att äga aktier i Swedbank enligt denna logik. Det bästa är då att sälja aktierna i Swedbank och sätta in pengarna på ett konto i Swedbank. Det blir många som kommer att få gå från jobb och hem på grund av denna nya politiskt konstruerade investeringslogik.
  c. Slutsatsen är att politikerna har förvärrat krisen genom att se till att marknaden flyttar pengar från förtagen genom att sälja aktier i stor skala! Detta hotar företagens existens och männsikors arbeten och kommer att leda till depression. Alltså är det politiska beslut som ligger bakom den snabbt fallande konjunkturen. Hela länder dras med i detta. Länder som Ryssland och andra fullständigt töms på tillgångar. "Cash is King", med staten som garant. Ingen aktie som kan slå det!
  d. Enorma budgetunderskott kommer att följa i krisens spår och inflation på en nivå vi inte trodde vara möjlig. Samtidigt kommer en mycket obehaglig form av deflation att drabba vissa delar av ekonomin med massarbetslöshet som ett brev på posten. Världen står inför ett mardrömsscenario som är skapat av inkompetenta makthavare som i sin tur kommer att skylla på marknaden för att skyla över sina misslyckanden. Minns alltså att det stora fallen på börser och en kraschad världskonjunktur startade först när politiker började ösa ut miljarder på misslyckade bankirer.
  e. Förmodligen är det redan för sent att förhindra den kommande depressionen. Islänningarna har redan fövandlats från rika västerlänningar till ruinerade trashankar. De pengar som redan förslösats på meningsösa räddningsaktioner av bankirer hade så väl behövts framöver när riktiga männsikor av kött och blod ser sina liv och sin tillvaro hotade. Och det som kommer ut av allt detta blir förmodligen något helt annat än vi trodde var möjligt!

  2 kommentarer:

  Anonym sa...

  Du är galen, sluta skriv nonsens och håll dig till din tennis. Det finns ingen substans i det du säger, det är bara kvalificerat osammanhängande dravvel

  MEKONGS BLOGG! sa...

  Jag ber ödmjukast om ursäkt för att jag utsatt dig för mina tokiga skriverier. Måste vara svårt att hitta en endaste liten blogg i hela vår vida värld som innehåller så mycket dumheter som den här. Jag är bara en gammal man som saknar kompetens på de flesta områden och det är väl där som hela problemet ligger. Med ålderns rätt har jag råkat frikoppla mig från verkligheteten och börjat fantisera osammanhängande om den värld vi lever i, som ju när allt kommer omkring är den bästa av alla världar! Som sagt! Förlåt så mycket.