Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  11 oktober 2008

  Dagens sport och annat smått och gott.


  Jag kan inte låta bli att återvända till 1929. Jag har varnat för en krasch i över 1 år och nu lyssnar fler än tidigare på mina analyser. Några fakta om 1929 års händelser och dess följdverkningar kan vara på sin plats. Den 3 september 1929 nådde börsen sin topp. Den svarta torsdagen den 24 oktober blev startpunkten för börskraschen. Börsens lågpunkt nåddes först i juni 1932. Det tog alltså 32 månader för börsen på Wall Street att nå dit och det tål att tänka på nu när många pratar om ett historiskt köpläge. Det var alltså inte ens köpläge 2 år efter kraschen som lätt kan studeras i kurvan ovan. OMX-30 i Sverige nådde sin topp för cirka 15 månader sedan. Vi har inte haft någon snabb krasch utan en mera utdragen sådan och det går givetvis inte att jämföra nu och då men man bör alltid använda historiska referenser innan man rusar iväg och köper aktier!
  General Motors firar 100-årsjubileum som biltillverkare i år. Dett uppmärksammas givetvis av mr Mekong som gratulerar till denna prestation. Här kommer några fakta om denna anrika billtillverkare.
  ........
  3 sep 1929. Aktier i General Motors kostar 73 dollar.
  8 jul 1932. Aktier i General Motors kostar 8 dollar.
  10 okt 2008. Aktier i General Motors kostar 5 dollar.
  .........
  Det är ytterst tveksamt om det blir något 101-årsjubileum. Den nya kongress som väljs i november lär avgöra saken! Om det finns några pengar kvar att dela ut vill säga!
  ........
  10:05 är klockan just nu.
  Jag sitter och kollar i genom dagens tennis.
  Jankovic (1,67)-Dementieva (2,46) är den första intessanta matchen idag. Jag har kört damerna genom datorn och Jankovic verkar svårtstoppad. Har övertygat sista tiden. Jag kör live på matchen utan insatser på förhand.
  Zvonareva (2,6)-Safina (1,63) är en intressant match där båda är i form. Z har övertygat i flera veckor. Jag sätter inget på förhand utan börjar nog handeln med att boka den som breakar först!
  11:03 är klockan just nu
  Jag har börjat att så smått intressera mig för Söderlings match ikväll. Jag försöker ofta undvika tennis tourens obehagligaste personlighet men jag görett undantag idag.
  Söderling (1,27)-Nishikori (4,6)
  18-åringen från Japan är en framtidsman och har överraskat mot duktiga spelare flera gånger i år. 4,6 i odds duger åt mig!
  11:45
  Dementivea vann sensationellt första set med 6-0! Jankovic är antagligen skadad eller mycket sliten men nu handlar det om damtennis och en liten bokning av D till 1,4 är befogad!
  12:03
  3-0 till Jankovic i andra set och oddsen har jämnat ut sig! Som sagt! Damtennis!
  12:22
  1-1 i set och saken är klar för min del. Ibland är det lätt! Nu ska jag ta mig en snabb löprunda i skogen innan arga Vera tar banan i besittning!
  14:44
  Zvonareva spelar fin tennis och vann först set. Det är helt klart 2 häxor på banan. Safina visar prov på att hon också är duktig på gap och skrik. Efter ett dramatiskt tiebreak i andra set vann Zvonareva matchen med 2-0. Synd! det kunde blivit en jackpot!
  15:55
  Söderling spelar obehaligt bra och detta faktum kostar mig pengar! Det har ändå varit en bra dag på tennisbörsen!
  Sverige (3,3)-Portugal (2,6). Oavgjort ger just nu 3,15! Man ska inte satsa pengar med hjärtat. Därför tänker jag satsa på Portugal!

  5 kommentarer:

  Anonym sa...

  Hur tror du fastighetspriserna på dom populära turistorterna i Thailand kommer att klara sig?
  Har ju varit rejäl uppgång senaste åren.

  MR MEKONG! sa...

  Man ska aldrig äga fastigheter i Thailand! Kan leda till katastrof av många olika orsaker! Tro mig! Det är billigare att hyra och man kan flytta vart man vill när man känner för set!

  Mr Internet sa...

  Jag tyckte 3.15 på oavgjort var ren och skär välgörenhet igår. Portarna är alltid nöjda med oavgjort borta och Sverige spelar alltid för 0-0 (lagerbäck)
  Vet inte om du redan testat, men jag vill gärna tipsa dig om det ljuvliga Betsson Trader.
  Vad har du för tankar idag ang Söderling - Nadal?

  /Peter

  MR MEKONG! sa...

  Nadal har det säkert bra hemma på Mallorca. Jag tror på Nalbandian.

  Mr Internet sa...

  Ok hehe sorry, Nalbanidan såklart. Var så exalterad när jag tog 17,5 på Zvonareva här nyss...
  Blir nog en kul match att följa i alla fall...