Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  10 oktober 2008

  Häxkonster världen över.


  Vi är raskt på väg mot avgrunden vad gäller den ekonomiska utvecklingen i världen. Det senaste , som många hoppas på och kräver, är att hela världen (IMF, G7, Kina, oljeländer) ska samla ihop alla pengar som finns kvar i världen och skicka dessa till bankirerna och försäkringsbolagen. Inte så säkert att de som har pengar kvar vill bli av med dessa. Megatrenden världen över är nu att pengar flyttas till "säkra områden" såsom Japan. Jag har svårt att tro att det blir tvärtom även om USA skulle garantera varenda skuldebrev i hela "universum". Landet är inte ens solvent nog att kunna garantera de utfästelser man redan gjort. Kom alltså ihåg att storslagna löften idag och den närmaste tiden från politiker och andra makthavarae bara är giganstiska illusionsnummer utan substans som bara kommer att förvärra katastrofen.
  Man ägnar sig givetvis åt häxkonster världen över bland makthavare. De så kallade regndanserna blir större och större bland politiker och riksbankschefer. De är inbegripna i en märklig dödsdans, uttalar magiska besvärjelser, samtidigt som de utan minsta analys och eftertanke kastar ofattbart stora summor av andra männikors pengar på bålet som någort slags offer till till sig själva och sin makt. Frågan är vad som händer när krisen når stora industriföretag och "alla pengar" slösats bort i olika bankers svarta hål. Huvuden kommer att börja rulla!
  Annars är det givetvis oerhört spännande och intressant i sig självt att följa utvecklingen av denna ekonomiska katatastrof vars följverkningar kommer att förändra vår värld för alltid. Vilken värld som väntar oss vet ingen av oss ännu. All denna dramatik tar givetvis bort en del av den koncentratinon som tennisbörsen annars borde påkalla. Inte speciellt svårt att hoppa över Söderlings matcher om man tänker efter! Zvonarevas matcher får aldrig negligeras dock! Kan bli mycket "dyrt" att glömma hennes härjningar på banan. Spelar annars på hemmaplan denna vecka!
  "Dagens" spelfusk är givetvis att nobelpristagaren i litteratur läckte ut i förväg och sänkte oddsen hos spelbolagen. Lär väl inte handla om större summor på den marknaden!

  6 kommentarer:

  Anonym sa...

  Kanon att läsa dina framtidsutsikter. Vad tror du kommer hända med BR-priser i sthlm framöver?
  Finns det nånting som kan stoppa denna utveckling som du ser det?

  MR MEKONG! sa...

  Priserna på bostäder kommer att fortsätta ner. Man måste sluta med alla dessa rädingsaktioner med andra människors pengar och låta företag gå i konkurs. Det blir tufft kortsiktgt men lönar sig på längre sikt eftersom all det sjuka försvinner och allt det friska övelever!

  Axel sa...

  Om man tänker sig att allt kommer fortsätta skita sig. Börsen fortsätter kräftgången, bostadsmarknaden dör +att som du skriver att räddningsaktionerna leder till inflation. Vad ska man då göra med sina pengar? Köpa guld???

  Anonym sa...

  Tur att det finns säljoptioner så man kan ha råd att betala skulden sen när man blir vräkt från lägenheten av Swedbank. De ska ner till 0!

  Anonym sa...

  Trevlig helg Mekongen!

  MR MEKONG! sa...

  Tack detsamma! Regndanserna fortsätter under helgen och meningslösa uttalanden och förhoppningar lär följa. Låt oss istället njuta av tennisbörsen och hoppas på svensk sensation mot Portugal!