Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  07 september 2008

  Diverse observationer.  Jimi Hendrix satte eld på många av sina gitarrer och här har vi en av dem. En annan av dessa köptes häromdagen på auktion för 2,5 miljoner kronor. Det var ett instrument av märket Fender Stratocaster och brann i slutet på en show i London 1967. Köparen var en samlare som heter Daniel Boucher från Boston, Massachusetts.

  2 galaxer kolliderar, NGC 4038 och NGC 4039. Fenomenet har redan pågått i flera hundra miljoner år.
  ..........
  En annan intressant observation som låter sig göras om man orkar lyfta blicken från regnvåta tennisbanor i New York är av storslagen sort. Den 10 september startar CERN världens största partikelaccelerator. Man söker lösningen på några av universum största gåtor och det är sannerligen inga dåliga ambitioner. Man kommer att återskapa förhållanden från universums själva födelse. Vissa forskare befarar att detta är riskabelt och att exempelvis svarta hål kan uppstå som förintar vår planet. Det borde gå att sätta odds på saken. 1,01 i odds på att vi överlever är ett mycket högt odds. Om någon vill boka detta odds ställer jag gärna upp som bank.
  ........
  Nadal-Murray
  Ligger redan rejält plus i den här matchen. Håller Murrays nerver idag? I vilket fall som helst blir skotten världsfyra i rankingen efter US Open. Regnavbrottet lär annars gynna Nadal som naturligtvis aldrig går att räkna ut och därför ger marknaden honom fortfarande låga 2,5 i odds. Som slutsegrare i turneringen ger Nadal 4,6 och Murray 5,1 vilket är lite märkligt eftersom Murray står i 1,67 att slå Nadal och därmed gå till final. Finns nog ett litet arbitrage att lägga vantarna på här.

  2 kommentarer:

  Gunnar sa...

  Här uppstår konkurrens MrMekong. Hos mig kan man nämligen boka valfritt belopp på 1,001...;-)

  Daniel sa...

  Hej Mr Mekong! Du verkar vara en påläst förståndig pojk, men.... Din påstådda arbitrage då det gäller oddsen på Nadal och Murray (vinna matchen kontra vinna turneringen) var ändå inte speciellt genomtänkt. Hade det varit innan start hade jag hållit med dig såklart men här har vi ett helt annat läge då Murray har 2-0 i set (dock har Nadal ett break upp på Murray i tredje). Anledningen är solklar, Nadal har större chans att vinna mot Federer än vad Murray har, men har ju redan ett svårt läge i sin semifinal. Låt mig göra en jämförelse som kan klargöra detta: Låt oss säga att det det är semifinal i svenska cupen mellan överraskningslaget Torsby och AIK, vinnare får möta Göteborg i finalen. Torsby leder med 3-0 efter första halvlek. I detta läget är oddsen 1.9 på Torsby och 2.12 på att AIK ska gå till final, men tittar du på vem som ska vinna svenska cupen så är oddsen 1.9 på Göteborg, 2.32 på AIK och 12 på Torsby. Denna jämförelse tror jag gör det lättare att förstå att ditt resonemang inte håller gällande arbitrage i tennisen. Tack för en trevlig blogg :-)

  /Daniel