Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  08 september 2008

  Pengarna rullar.


  Federer(1,55)-Murray(2,82)

  Jag ska faktiskt satsa på Federer till detta odds redan nu. Oddset på 3-0 till F är cirka 4 och det är också spelvärt men inte med något större belopp. Skulle skotten triumfera vore det det första gången en britt vann sedan Fred Perry tog hem US Open 1936.
  ...........
  Klicka gärna på bilden för skrämmande läsning!
  ..........
  En av världshistoriens största socialiseringar genomfördes i helgen av den amerikanska regeringen. Därmed får världshistoriens mest skuldsatta folk ytterligare en skuldbörda att ta med sig in i framtiden.
  $ 52,700,000,000,000 är den nationella skulden i USA per den 1 januari 2008. Det blir $ 175,000 per invånare eller över 1 miljon svenska kronor. I denna nationella skuld är förutom den "normala" statsskulden även framtida löften avseende pensioner och sjukvård inräknade. Skulden växer dessutom mycket snabbt, skrämmande nog med exponetiell tillväxt.
  Idag är det annars champagneyra på börserna världen över. Bankirer och börshandlare tycks tro att de amerikanska skattebetalarna åter har räddat deras skinn. Tillåt mig att tvivla med tanke på de röda siffrorna ovan.
  Dessutom är amerikanen i gemen kraftigt skuldsatt. Man är van att konsumera på kredit och den totala sparkvoten är sedan många år negativ. Landet lever helt enkelt på krita. De enorma handelunderskotten som detta skapar och som andra länder finansierar i kombination med budetunderskotten är givetvis ohållbara i längden. Den intressanta frågan nu är om USA kan låna ihop till ännu en högkonjuktur eller inte.
  Tillåt mig som sagt att högeligen tvivla! I bästa fall är det jämna odds på att så sker. Jag bokar utan att pruta oddset på att det runt hörnet väntar guld och gröna skogar (högkonjunktur) för USA och i förlängningen för världsekonomin i sin helhet.

  4 kommentarer:

  Anonym sa...

  Hej, har du räknat på hur den nya avgiften på 20 % slår mot aktiva traders, är det katastrof eller..?
  Har lite svårt att själv förstå vad Betfair menar.
  Hälsningar "småhandlaren"

  MR MEKONG! sa...

  Jag betraktar det som en bluff än så länge. Har inte fått något meddelande om saken. Betfair skulle gräva sin egen grav eller öppna för en vaken konkurrent!

  Anonym sa...

  Tyvärr är det sant Mr Mekong! Denna nya "skatt" kommer framförallt slå mot traders. Reglerna är som följer: Är 20% av din bruttointäckt (med bruttointäck räknas vinst - förlust +kommission) under de senaste 60 veckorna större än vad du betalt i kommission är du en av dom som har "drabbats" och ska då ha blivit/kommer bli upprättad via mail från Betfair. Vad som senare händer är att du varje vecka får betala mellanskillnaden mellan vad du betalat i kommission och 20 % av din bruttointäckt. Enda positiva med denna aktion som jag ser det är att detta kommer ge ett eko som gör att "monopolet" Betfair förhoppningsvis luckras upp genom deras fortsatta girighetsaktioner.

  MR MEKONG! sa...

  Man får i värsta fall skaffa bulvaner eller annat bolag!