Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  07 augusti 2008

  Guldkantade innovationer.


  Dags att släpa fram mr Mekongs guldkistor ur gömmorna för påfyllning. Kanske till och med besöka timmermannen för beställning av nya dylika tingestar.
  .........
  Det är ett riktigt jubelår i år. Jag firar 40-årsjubileum som pokerspelare. Jag har åtminstone 30 års erfarenhet av aktiehandel varav de sista 15 som daytrader. De senaste åren har som de flesta säkert vet spelbörsen med livehandel på tennis varit det som dominerat min verksamhet inom området riskfyllda investeringar. Förmodligen är det inte många i detta långa avlånga land som behärskar alla delar av spel- och finansmarknaden så som jag gör, särskilt som jag har univesitesexamen i matematisk statistik och sannolikheteslära och alltså är väl bevandrad i den så kallade spelteorin. Spelteori är ett vittomfattande begrepp som behandlar alla typer av investeringar och ekonomiska aktiviteter där utfallet beror på slumpen.
  Mina erfarenheter av teori och praktik är naturligtvis ingen garanti för framgång. Jag har erfarit alla tänkbara med- och motgångar genom åren. Det nya just den här veckan och anledningen till det här inlägget är att jag denna vecka på allvar tänker börja marknadsföra några av de innovationer jag gjort inom spel- och finansområdet. Jag har skrivit om detta förr på bloggen och tänker inte redogöra för dessa i detalj här men några aptitretare kan jag bjuda på. Jag listar mina innovationer från det minsta och mest "obetydliga" till det största och mest revolutionerande.
  1. Gurka. Detta kortspel är ganska känt. Det finns en turneringsbetonad variant som lämpar sig väl till tävlingsspel. Skulle fungera utmärkt som nätspel och komplement till poker. Går inte att patentera. Finns en länk här på bloggen som berättar mer om detta.
  2. Ett kinesiskt tärningsspel som jag stött på i Thailand. Suveränt och spännande "brädspel" som lämpar sig bra på privata fester. Fungerar även utmärkt i casinomiljö och skulle säkert lämpa sig på nätet. Går förmodligen inte att ta patent!
  3. I Sverige har vi haft stryktips sedan 1934. Har inte hänt mycket med denna spelform sedan dess. Men mr Mekong har "nyheter" på detta område att komma med! Går ej att ta patent!
  4. Samma som punkt 3 men en nyhet som är skild från denna. Går ej att ta patent.
  5. Jag har utvecklat ett finansiellt instrument som inte finns idag. Borde kunna få rejäl omsättning om rätt aktör marknadförde detta. Går eventuellt att ta på patent på detta.
  6. Min näst största innovation på det spelteoretiska området. Kan bli det största sen Bingolotto brukar jag tänka i mina mest optimistiska ögonblick. Kräver bland annat en TV-kanals intresse för framgång. Den här punkten nummer 6 börjar jag marknadsföra den här veckan. Går förmodligen att ta patent.
  7. Ett mera långsiktigt projekt som är så stort att det kräver någon form av framgång på ett antal punkter ovan. Går förmodligen att ta patent.
  .......
  Tärningen är kastad skulle man kunna säga och jag har redan börjat konakta intressanta aktörer på de områden där mina innovationer ovan kan komma att finna sig väl till rätta. Den som känner sig intresserad av något av det jag diskuterat här kan kontakta mig via ebrev. Jag är inte intresserad av någon annan hjälp än att få kontakt med rätt människor inom så att säga rätt företag.

  2 kommentarer:

  peter sa...

  Grattis till din fina framgångsaga,och till dina nya ideer du har.

  MR MEKONG! sa...

  Jag har inte sålt smöret än! Möjligrvis har jag skjutit björnen!