Mekongs Twitter!

Twitter Updates

  Följ Mekong på Twitter
  Den som ger upp sin frihet för ökad trygghet, förtjänar varken frihet eller trygghet!

  06 augusti 2008

  Dalai Lama och John McCain.


  John McCain träffade häromdagen Dalai Lama, världens mest respekterade politiker och andlige ledare. Händelsen retade givetvis upp den grymma diktaturens företrädare i Kina.
  .....
  Enligt de senste opinionundersökningarna är det förvånadsvärt jämnt mellan kandidaterna i det amerikanska presidentvalet. Många på den här sidan Atlanten tror att saken är klar men det tror inte jag. Seger för McCain ger 3 i odds just nu och det tänker åtminstone jag satsa på.
  Naturligtvis är det ganska sorgligt att OS snart går av stapeln i Kina. Ekonomin må visserligen växa så det knakar och kan till dags datum visa upp 300.000 dollarmiljonärer men Kina kommer så småningom att visa sig vara en koloss på lerfötter. Det går inte att bygga en hållbar utveckling i ett land där en gigantisk miljökatastrof redan pågår och det är extrem brist på vatten i stora delar av landet. Lägg till detta en genomkorrumperad förtryckarregim som bygger sin makt på massmord, tortyr och slavliknade förhållanden för 1 miljard männsikor! Går inte att se ljust på denna grumliga soppa framöver. Månaderna efter OS blir kritiska för den kinesiska ekonomin. Särskilt i ljuset av en tilltagande lågkonjunktur i resten av världen.
  Ändå är det den numera nästan bortglömda katastrofen i Tibet som ligger mig närmast om hjärtat. Det begicks massmord i Tibet för bara några månader sedan och det är många som redan glömt detta i den OS-yra som verkar råda för tillfället. Så jag tar tillfället i akt att lista 3 drastika punkter att ha i åminnelse när spelen drar igång.
  1. Hur fort den svenska häcklöperskan än springer så kommer hon ändå inte att kunna undfly tortyroffrens skrik!
  2. Hur långt den svenska längdhopperskan än hoppar så kommer hon ändå att landa i en blodpöl!
  3. Hur högt den svenske höjdhopparen är hoppar så kommer han inte att lyckas hoppa över högen av lik!

  2 kommentarer:

  Africanperk sa...

  Håller med helt avseende analysen av dagens Kina. Dock kan jag inte förstå varför vi alltid gullar med Dalai Lama som defintivt inte vill införa demokrati utan ett land styrt av religösa ledare (som vi tycker så illa om i Iran). Tack för en mycket tankevärd och intressant sida. Kommer du att trada någonting under OS? Skulle vara väldigt intressant om du kunde dela med av dina tankar i så fall. Tack än en gång

  MR MEKONG! sa...

  Det blir givetvis trading på olika aktiviteter under OS!